Boş zamanlarda ne yapılabilir?

Fronzy

Hectopat
Herkese iyi Sosyaller hafta sonları vs. boş zamanım çok oluyor fakat bunu iyi değerlendiremiyorum. Mesela hafta sonu böyle spor salonu gibi yerlere gitmek istiyorum ya da böyle dövüş sporu öğrenmek gibi aktiviteler yapmak istiyorum. Anlayacağınız kendimi geliştirmek istiyorum kendime bir şeyler katmak istiyorum. Fakat babam birçok şeye karşı çıkıyor umursamıyor benim isteklerimi. Mesela gelecekte polisliği denemek istediğimi söylüyorum bu çocukta akıl yok gel benim yaptığım işi yapalım diyor arkadaşlar anlayacağınız kendi işine sürüklüyor lise 3'e geçeceğim liseyi bitirmişim üniversiteye gitmişim gitmemişim hiç umurunda değil.

Okumamı bile istemiyor. Kendi yaptığı işte doğru düzgün kazandırmıyor bile artık yıldım. En güzel iş kendi işin diyor doğru söylüyor fakat ben onun yaptığı işi yapmak istemiyorum beni zorla o işe yöneltiyor. Çelimsizim bir spor salonuna yazılmak istiyorum bende para yok sen ne yaparsan yap diyor. Aslında para olmadığından değil. Mesela evim şehir merkezine uzak ne dolmuş geçiyor ne otobüs. Diyorum motor almak istiyorum diye hemen kızmaya başlıyor motor ne şeytan işi tanıdığım herkes bütün herkes motordan öldü bilmem ne.

Mesela arkadaşımla buluşacağım 20 25 dk yürüyorum. Babama bıraktırsam hemen söyleniyor o arabanın içi bana cehennem oluyor. Mesela canım sıkılıyor diyorum git bilmem ne yap şunu yap bunu yap başlıyor. Diyorum artık 17 yaşına geldim para kazanmaya başlamalıyım gel benimle çalış diyor. Arkadaşlar çalışsam ayda yılda 300 lira ya veriyor ya vermiyor. Yaptığım her şeye bir şey buluyor öz güvenimi kırıyor çok kısıtlıyor ne yapmalıyım. Ben de isterim yaşıtlarım gibi olmak. Her şeye bir şey buluyor bıktım artık. Farklı bir meslek yapmak istiyorum diyorum bu çocuktan hayır gelmez diyor.

Böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor üniversiteyi falan unuttum artık. Ayrıca hiçbir sosyal aktiviteleri yok beni de kendi gibi yapmaya çalışıyor hep bir başkalarının çocuklarıyla kıyas içinde çocuk dediğime bakmayın 24 25 yaşında adamlarla beni kıyaslıyor kendimi yetersiz hissediyorum bu yaşıma geldim doğru düzgün bir sinemaya bile gitmişliğim yok. Ne yaparsam ailemden gizli yapıyorum.

Her çocuk gibi babamdan haftalık alıyorum onun bile hesabını yapmış bana diyor sana diyor bu sene şu kadar para verdim. Mesela ayakkabı alıyor sana diyor bu ay diyor şu kadar para harcadım hepsinin hesabını yapıyor. Artık para alırken utanıyorum.

Son düzenleme:
Hocam bence bu durumda yapılabilecek en şey napıp edip iş bulmak. Yarı zamanlı olabilir, hem kendinize istediklerinizi alırsınız hem de spora falan yazılırsınız. Bir süre sonra yavaş yavaş karşı koymaya başlayın zaten 18-19dan sonra istese de karışamaz büyüyorsunuz çünkü gerekirse bazen tavrınızı koyun ki dikkate alsın. Böyle şeylerde zaten elden pek bir şey gelmiyor zamanın akışına bırakmak yerine. Spor için evde kalisteniks yapabilirsiniz oldukça kolay 1-2 ekipman alsanız yeter. Bir de kusana kadar yemek yiyin hergün çelimsizseniz.

Bir motor alın gezin bir süre sonra arkadaş çevresi edinirsiniz onlarla beraber her gün çıkmaya başlarsınız vakit geçer eğlenirsiniz.

Hocam bence üniversite okumak istemiyorsanız bir yerde çırak olarak çalışın gelecekte usta olarak iyi paralar kazanabilirsiniz hemde cebinize iyi kötü bir para girer bunla hobilere başlayabilirsiniz. Üniversite okumak istiyorsanız tam zamanı 11. sınıftan itibaren düzenli çalışırsanız güzel şehir dışı bir üniversite kazanırsanız böylece aile evinden gidince çok daha özgür olursunuz.

45 kiloyum hocam. Babama diyorum arkadaşlarım diyorum şu işte çalışıyor onlarla birlikte bende çalışabilirim hem de tek kalmam diyorum. Ne işin var orada gel benimle çalış onlardan sana hayır gelmez diyor.

Bir motor alın gezin bir süre sonra arkadaş çevresi edinirsiniz onlarla beraber her gün çıkmaya başlarsınız vakit geçer eğlenirsiniz.

Hocam tam da amacım bu adamakıllı sürmek ve yürümemek ama çok çabalamama rağmen pes ettim kabul etmiyor.

Balık tutmayı deliler gibi seviyorum hocam. Buna bile karşı çıkıyolar balıktan kimin karnı doymuş diyor.

Hocam eğer kilonuz sağlık sorunu yaratmiyorsa kafanıza takmayın zayıf olmak nedense tabu olarak yaklaşılıyor halk arasında. Eğer sağlık sorunu yaratmiyorsa kimse size su kiloda olacaksın demeye hakkı yok. Bence en iyi çözüm burada şehir dışı üniversite yazmak olur. Aile evinde olmayacağınızdan daha özgür olursunuz diye düşünüyorum.

Hocam diyorda karşı gelin sizde birazcık, hatta gidin ona haber vermeden bir kafede işe falan girin sonra paranızı kazanın baktı sizi durduramıyor bir süre sonra bırakır bence. Çok koz verdiğniiz için bu kadar kolay üstünüze geliyordur bence.

Sağlık sorunu yok. Hocam aslında iyi kötü bir üniversiteye gidip okumak istiyorum ama okutmamasından endişe ediyorum.

Hocam karşı çıkıyorum çıkamasınada bu sefer surat asıyor kızmaya bağırmaya başlıyor.

Sağlık sorunu yok. Hocam aslında iyi kötü bir üniversiteye gidip okumak istiyorum ama okutmamasından endişe ediyorum.

Hocam yanlış anlamayın ama siz hiç ağırbaşlılık göstermiyorsunuz gibime geliyor. Karşı çıkın yukarıda arkadaşın dediği gibi siz geri adım attıkça babanız üstünüze yürüyor. Hakkınızı savunun hayat sizin hayatınız babanız için yaşamıyorsunuz kendiniz için yaşıyorsunuz. Kaderinizi babanız değil siz ve sizin secimleriniz şekillendiriyor.
Burada ilk once kendinize sorun: "ben ne yapmak istiyorum?" diye. Eger universite okumak istiyorsaniz universite okuyacaksiniz. Eger balikci olmak istiyorsaniz balikci olacaksiniz.
İnsanların sizin düşüncelerinize müdahale etmesine izin vermeyin. Ama bunları sadece söylemekle kalmayıp eyleme de dokün. Üniversite okumak istiyorsanız şimdiden tüm gayretinizle çalışın ya da balıkçı olmak istiyorsanız gidin balık tutma ile ilgili araştırma yapın.
Benim fikrim bu şekilde.

Son düzenleme:

Hocam biraz daha baskın olmayı deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…