Boşlukta olmak

Tamerardase

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Geforce RTX 4060ti/Asus A620mh/AMD Ryzen 5 8400F
Liseliyim geçen gün babamla arkadaslarının konusmasını dinlerken fark ettim ki hepsinin bağlı olduğu bir şey varmış. Arabalar, futbol vb. ve benim herhangi bir şeye bağlı olmadığımı fark ettim ne zevk aldığım bir sanal dünya, ne bir kitap serisi ne de idol aldıgım ve cok sevdigim bir sporcu bir müzisyen vb. var. Belki herkesin yaşadığı bir şeydir bilmiyorum ama sanırım her şey olmaya çalışırken sadece bir boşluk oldum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Liseden beri aynıyım, senin gibi, yaşım şuanda 40. Yaşam yine aynı, anlamsız, kesinliksiz, ilgi çekmeyen. Yorum: buna alışman gerektiği. Ya da alışma. Nasıl olsa değişen bir şey olmayacak. Ya da profesyönellik elde etmek isteyeceğin bir şey seç, onu her zaman ön plana koy. Sonra zenginsin.

Parayı bile umursamıyorum şu an sadece bir ilgim olsun koleksiyon yapayım falan istiyorum. Çok küçüklükten beri ailem beni birden fazla sanat dalına vb. yönlendirdi şu an çok şey yapabiliyorum fakat hiçbirini görmek bile istemiyorum.

Her şey olmaya çalışmayın hocam, bir yerden başlayın sonrasında o şey ilginizi çekerse gerisi gelecektir. Mesela küçüklükten ilgi duyduğunuz bir şey var mıydı veya herhangi bir meslek dalına ilgili misiniz? Çevrenizdeki hobileri değerlendirin, size en yakın geleni, yaşam tarzınıza en uyanı seçin.

Resim çiziyorum. Hatta övünmek gibi olmasın ama gayette iyi çiziyorum fakat bıktım eskiden sevdiğim karakterleri vb. çizerdim şuan herhangi bir ilgim olmadıgı için resimde boş geliyo umarım bu geçici bir dönemdir.

Hedefini ciddi düşün ve sevdiğin bir şey üzerine odaklan. Ve o iş üzerinde,sabredip en azından 6 ay devam et. 6 ay devam eden herkes,sonsuza kadar devam ettirebiliyor. İnan bana,yaş geçtikten sonra çok kötü oluyor her şey. Yaşın daha erkenden,bir abin olarak söylüyorum kurtar kendini. Gün gelir,ailen bile herhangi birisi davranabilir. Sonra çok ağrına gider,sevdiğin bir şeyi meslek açısından kovala. Allah yolunu da açık etsin

Bende aynı durumdayım. Sık sık canım sıkılıyor. Yemek yemek dışında hiçbir şeyden zevk almıyorum. Eskiden oyunlara hevesim vardı, artık yok. Oyun oynarken zevk alamıyorum. Oyun oynamak bana anlamsız geliyor. Oysa ben oyunları öven biriydim. Yaşım 31.

Müzik aletleri çalmayı öğrenin. Yakın vakitte bağlama kursuna gitmeyi düşünüyorum. Bu boşluğu doldurabileceğine, az da olsa kafamı meşgul edeceğine inanıyorum.

Bende övünmek gibi olmasın ileri düzey kara kalem ve kuru boya çizimle uğraşıyorum, ortak noktamızın olması güzel. Küçüklüğümden gelen arabalara olan ilgim de çizimlerimin araba üzerine olmasına vesile oldu. Bu sayede hem arabalara hem çizime ilgim oldu. Oyunlara olan ilgim de pc parçalarıyla ve ekipmanlarıyla ilgili olmama vesile oldu. Bir yanda sanat bir yanda teknoloji... Yani anlatmak istediğim; kendini kalıplara koyma, her alan farklı farklı alanlara kapı açar ve çeşitlenir. Yaşında henüz erken, keşfedeceğin daha çok şey var. Arada bana da oluyor, hiç bir şey yapasım gelmiyor, ot gibi yaşayıp gideceğim düşüncesi psikolojimi mahvediyor... Özellikle bu yaşlarda gayet normal şeyler, çok takılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…