Yeni aldığım laptopta ana ekranda hiçbir işlem, oyun olmadan %100 CPU kullanımı var ve çok ısınıyor...
Ama herhangi bir oyun veya internetten video açtığımda %40 hatta %0 da.
Ana ekranımdayken nasıl CPU'yu %100 kullanmasını engellerim?
Düşük olmasını ve ısınmamasını istiyorum.
Merhaba, yakın zamanda bir kişi yardım istedi. "KMSpico zararlısı bulaştı. Yardım eder misin?" diye. Ve sorunu çözdük gibi. Bugün KMSpico zararlısını temizleyeceğiz. KMSpico nasıl anlaşılır? Arama kutucuğuna CMD yazıp yönetici olarak başlatıyoruz. Ve ardından slmgr -dlv yazıyoruz. En altta KMS...
Hayır bir uygulama yok. Bilgisayarın özelliklerinden ne kadar GPU kullanımı yaptığımı görebiliyorum ve sıcaklık fan ayarlarından. Bir uygulama yapsa YouTube'dan müzik açtığım zaman neden %0'a düşüyor? Yazılımsal bir hatam varama ayarlayamıyorum.
Abi PC daha 3 günlük FreeDOS geldi zaten, yeni yeni deneyip gözlemleyebiliyorum. Windows'um da veya sürücülerim da hata olduğunu sanmıyorum uygulamalarım hepsi çalışıyor.
Öyle düşünme bence driver kurarken bir hata yapmış olabilirsin arka planda bir şeyler çalışıyor olabilir yükleme vs tamamlayamadığı bir driver vs.
sana bir tavsiye vereyim diskini böl mesela ben 80GB SSD'den bölüp Windows adını verdiğim bir disk oluşturdum format atacağım zaman sadece orayı siliyorum tüm işlemler 30dakikaya halloluyor hep pratik hem de bu tarz durumlarda oyunlar programlar da silindi vs derdinden kurtuluyorum.
Öyle düşünme bence driver kurarken bir hata yapmış olabilirsin arka planda bir şeyler çalışıyor olabilir yükleme vs tamamlayamadığı bir driver vs.
sana bir tavsiye vereyim diskini böl mesela ben 80GB SSD'den bölüp Windows adını verdiğim bir disk oluşturdum format atacağım zaman sadece orayı siliyorum tüm işlemler 30dakikaya halloluyor hep pratik hem de bu tarz durumlarda oyunlar programlar da silindi vs derdinden kurtuluyorum.
Abi az önce bilgisayarı yeniden başlattım ve gpu cpu kullanımını azalttı , sıcaklıklar 46 .
Ama neden nasıl oldu bilmiyorum
Tahminim nividianın ekran kartı için olan uygulamasından biraz kurcaladıktan sonra oldu gibi
Ama kesin cözüm mü bilmiyorum ileride devam edebilir . Ssd bölme olayı çok mantıklıymış ileride format atarsam aklımda bulunur teşekkürler
Bilgisayar ilk açıldığında, sistem uygulamaları açıldığından dolayı %100 kullanıyor olabilir. Bilgisayar tam kendine geldikten sonra düşer diye düşünüyorum. Bilgisayar açıldıktan sonra birkaç dakika bekle bakalım. 5 dakika içinde kendine gelmezse o zaman sorun var denebilir.
Sıfırlayıp Windows'u yeniden kurmayı ve sürücülerin tam ve güncel olduğuna emin olmayı deneyebilirsiniz ve bilgisayar açıldıktan birkaç dakika sonra hala aynı sorunun devam edip etmediğine bakabilirsiniz.
Eğer sorun hala devam ediyorsa ürünü iade edebilirsiniz.