Boşta 2.6 GB RAM Kullanımı Normal mi?

Onur_Doğan19

Hectopat
Laptobumda 12 GB DDR3 1600 MHz RAM var. Görseldeki değerler sizin cihazlarda nasıl ?
Bu değerler normal mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal olması gerek şayet bende de durumlar böyle.
Not: Bendeki sistem masaüstü ama yanlış bilmiyorsam Windows 10 yüksek işlem kapasitesi isteyen işlemlerde kendi işlemlerini sonlandırıp yer açıyor.

8 GB RAM varsa 1.5 GB kullanılır. 12 ve 16 GB RAM varsa sistemde en az 2-3K kullanım olur. Bu normaldir.
Eki Görüntüle 352209
Bende bir çok gereksiz hizmetin kapalı olmasından da kaynaklabilir. Ayrıca Steam vs. açık degildi ss attıgımda. Dediginizi de çok mantıklı bulmadım sonuçta 6GB boş yer varken windows ihtiyacı varsa neden kullanmasın ?
Bende de durumlar bu şekilde. Bir problem mi var yoksa normal mi ?
Eki Görüntüle 352211
Hocam arkaplanda neler açık ? Çok fazla bu kullanım.
Ayrıca windows defender de kapalı bende.

Msconfig windows hizmetleri dışında kapalı. W10 DWS ile gereksiz bütün programlar ve uygulamalar kapalı bendede. Başlangıç dahil. Ben bunu test ettim. İlginçtir ki RAM miktarı arttıkça kullanım artıyor neden olduğunu bilmiyorum.

Aynen RAM miktarıyla alakalı. 4GB RAM sahip sistemlerde ise boşta iken 1GB'yi geçmez genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…