Boşta 5.5GB RAM kullanımı

sistemden sisteme değişitor demekki şuan bendede 10 sekme açık.

Evet, sistemi arka plandaki programlar kullanıyor anormal bir şey yok. Zaten Windows 10'da genel olarak RAM'in yarısı boştayken kullanılır mesela bende 8 GB RAM var ancak yarısı kullanımda yani siz 16 GB RAM'de koysanız 7-8 GB'ı boşta kullanır ancak oyuna girerseniz veya ekstra ağır iş gerektirecek bir işlem yapmaya başladığınızda Windows kendi hizmetlerinden kaynak kullanımını kısar ve sizin aktif programlarınıza verir. Yapabileceklerini sıralamam gerekirse:

Gereksiz Windows Hizmetlerini kapatın.
Discord'u kullanmadığınız zaman kapalı tutabilirsiniz.
Görev Yöneticisinde "dock" isminde bir program var ne işe yarıyor bilgim yok ancak herhangi bir program kurarken geldiyse kaldırabilirsiniz.
Başlangıçta açılan programlardan aktif olarak kullanmadıklarınızı da kapatabilirsiniz.

Bunlar bir nebze kullanımı düşürecektir ancak %20-30'lara düşmesini beklemeyin. Dediğim gibi standart bir Windows 10 sistem boştayken ortalama %35-45 arası kullanır.

Tarayıcı ile alakalı bir şey yok tarayıcınız kalsın.

yok yok tarayıcı ie alakalı demedim yani bence daha efektif dedim o kadar.Konuyu büyütmeye gerek yok.

Dock programını sildim, şimdi hizmetleri kapatacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…