Çözüldü Boşta %98 işlemci kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1kedi7beni

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4+4 2600mhz hyperX Fury
SSD veya HDD modeli
128GB Kingston SSD
Ekran kartı
Vega 3 graphics
Anakart
Asus prime A320 m-r
İşlemci
AMD Athlon 3000g 3.5GHZ
Birkaç gün önce yeni bir sistem aldım parçalar sıfıra yakındı çok belliydi performansı çok yüksekti bilgisayarcıda aynısını demişti ve işlemcim işlemci ağırlıklı oynatması gereken her oyunu oynatıyordu ancak bugün 13saniye de açılan bilgisayarım 45 saniye civarında açıldı ve şu an bunu yazarken bile aşırı kasıyor. Defender gibi Microsoft'a ait uygulamalar çok fazla işlemci kullanıyor. Donanımsal olmadığına eminim ayrıca korsan bir dosya yok.

Bu konuyu oluşturduktan sonra fark ettim başka bir Microsoft uygulaması %50 kullanıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    39,1 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
Çözüm
Dostum bu tarz durumlarda format en iyi ve etkili yöntem bazı tıp virüsler kendilerini başka uygulamalara inject ederek çalışıyorlar örneğin sen orada system in 100 kullandığını görüyorsun ama system hizmeti altında virüs çalışıyor olabilir.
CPU sekmesinin üstüne tıkla sana hangisinin en fazla kullandığını söyler şu anda sıralamamışsın gibi görünüyor. Neyin bu kadar işlemci kullandığını söyleyemeyiz.

Görev Yöneticisi'nden CPU tıklayarak en çok CPU kulanan programları gösterir öyle yaparak fotoğrafını atarsanız gelecek bilgili arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz benim pek bir bilgim yok.

Dostum bu tarz durumlarda format en iyi ve etkili yöntem bazı tıp virüsler kendilerini başka uygulamalara inject ederek çalışıyorlar örneğin sen orada system in 100 kullandığını görüyorsun ama system hizmeti altında virüs çalışıyor olabilir.

Çözüm

Windows Defender zaman zaman kendisi otomatik tarama yapabiliyor. Windows Defender'a girip tarama yapıp yapmadığına bakın. Tarama yapıyorsa durdurun. Başlangıçta açılan Microsoft uygulamaları varsa durdurun. Windows'un arama yerine arka plan uygulamaları yazıp girin ve oradan hepsini kapatın.

Görev Yöneticisi'nden CPU tıklayarak en çok CPU kulanan programları gösterir öyle yaparak fotoğrafını atarsanız gelecek bilgili arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz benim pek bir bilgim yok.
Haklısınız.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 1.PNG
    46,7 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Alıntısı 2.PNG
    28,4 KB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Alıntısı 3.PNG
    38 KB · Görüntüleme: 43

Bir sürü gereksiz hizmet çalışıyor gözüküyor. Hizmetleri düzenlemenizi öneriyorum ilk önce.

Siz yorumu yazdığınızda bende araştırdım ve çok karmaşık geçici çözümlerdi. Zaten çok az programım en baştan windows 10 kurdum düzeldi. Ayrıca bilgisayarı sıfırlardım eskiden bu sefer en baştan ıso indirdim daha düzgün bir kurulum oldu teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…