Boşta duran HDD nasıl çalıştırılır?

Unstated

Decapat
Yer
Wangdue Phodrang, Bhutan
Selamlar eski bilgisayarımdan kalan 1TB HDD var ve sattım. Ama kontrol amaçlı çalışıp çalışmadığını görmek istiyorum. Ayrıca içinde herhangi bir veri varsa silmek istiyorum. Sözün özü bu HDD'yi nasıl kontrol edebilirim.(fotoğrafı ekledim)

Bilgisayara bağlamak için buna ihtiyacınız var.

Kasada boşta duran HDD girişi ve evimde SATA kablo var direk kasanın içine bağlarsam görüntüleyebilir miyim?
Evet. Görüntüleyebilir, silebilir veya uygun görürseniz aktif bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Anakarta bağlanan SATA veri kablosu tüm 2.5" HDD, 3.5" HDD ve SATA SSD'ler için standart ve ortaktır. Benzer şekilde güç kaynağından gelen kablo küçük HDD'ler için de uygun gerilimi sağlar ve aynı konnektöre sahiptir. Hatta ben şu anki sistemimi ilk kurduğumda ilave SSD için bütçe oluşana kadar laptop diskini depolama alanı olarak kullandım tam da anlattığım şekilde.

Alternatif olarak harici kullanmak için de iki farklı tür yol var. Üstteki resmi paylaşılan kutusuz SATA - USB dönüştürücü veya 2.5" SATA - USB kutusu alınabilir. Ancak maksat sadece kontrol etmek ise masrafa gerek yok. Dediğim gibi masaüstü sisteme takılıp kullanılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…