Boşta HDD kullanımı %100 oluyor

Canemre35

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim sistemim boşta iken HDD kullanımı %100 oluyor bunun sebebi nedir ?
Windows search gibi yöntemleri yaptım sorunu bir nebze çözdü ama çoğu zaman gene oluyor.
Kalıcı bir yöntem var mıdır ?
NOT: Win 10 kullanıyorum. Sistemim SSD de kurulu. Harddisk te ise oyunlarım ve dosyalarım kurulu.
HD Tune Sonuçları :

Mesela Just cause 3 açarken harddisk kullanımı %100 oluyor ve çalışmayı durdurdu hatası veriyor.

HDD 1.png

HDD2.png

HDD3.png

Benchmark testi yapamıyorum testi başlatınca HDD kullanımı %100 olduğu için hata veriyor.

HDD4.png

Ve bir şey daha eklemek istiyorum arkadaşlar ben harddiske bir dosya yüklediğimde bir zaman sonra açamıyorum dosya veya dizin bozuk okunamaz durumda hatası veriyor bunun da sebebi nedir ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. HDD bozuk ise garantiye vereceğim.
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs olması yüksek ihtimal. Sen bilgisayarını lisanslı ve güncel bir yazılımla tarat. Ardından da RAT var mı diye kontrol etmek için bir RAT bulucu ile tarat. Konuyu anlaman için şöyle de bir makale bırakayım. Bilgisayarın hariç internetini kullanan her aygıtın internet bağlantısını kapat. Daha sonra bilgisayarının internet kullanmadığından emin ol ve veri akışını kontrol et. Veri akışı olmaması gerekirken oluyorsa RAT' tır büyük ihtimalle. Daha da olmuyorsa sen formatını at verilerini yedekleyip kafan rahat olur hiç değilse. Zaten bilgisayara 5-6 ayda bir format gerekiyor. https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwi2tdLQp-vRAhVLJcAKHeVMDzIQFggmMAI&url=http://guides.uufix.com/remote-access-trojan-rat-how-to-detect-and-remove-it/&usg=AFQjCNEkHUJo8HmYFZQqKQfgQe41jNU2eQ&sig2=RTnw_MAoeGQhtz_F20cupg&bvm=bv.145822982,d.bGs

Merhaba arkadaşlar. Benim sistemim boşta iken HDD kullanımı %100 oluyor bunun sebebi nedir ?
Windows search gibi yöntemleri yaptım sorunu bir nebze çözdü ama çoğu zaman gene oluyor.
Kalıcı bir yöntem var mıdır ?
NOT: Win 10 kullanıyorum. Sistemim SSD de kurulu. Harddisk te ise oyunlarım ve dosyalarım kurulu.
HD Tune Sonuçları :

Mesela Just cause 3 açarken harddisk kullanımı %100 oluyor ve çalışmayı durdurdu hatası veriyor.

Eki Görüntüle 212941

Eki Görüntüle 212943

Eki Görüntüle 212944

Benchmark testi yapamıyorum testi başlatınca HDD kullanımı %100 olduğu için hata veriyor.

Eki Görüntüle 212945

Ve bir şey daha eklemek istiyorum arkadaşlar ben harddiske bir dosya yüklediğimde bir zaman sonra açamıyorum dosya veya dizin bozuk okunamaz durumda hatası veriyor bunun da sebebi nedir ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. HDD bozuk ise garantiye vereceğim.
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
HDD nizde bad sector var sorunlarınızın sebebi bu. Sorunu uzaklarda aramaya gerek yok HDD ölmüş. Attığınız fotoğraftaki o kırmızı kareler bad sector olduğunu gösterir. Artık bu HDD ye veri emanet edilemez. Sağlam attığınız veriler bir süre sonra bozulacaktır bu çok normal. Garantisi var ise servise yollayın. Yoksa direk elektronik ürün çöplüğüne atabilirsiniz doğaya zarar vermemek için.

HDD nizde bad sector var sorunlarınızın sebebi bu. Sorunu uzaklarda aramaya gerek yok HDD ölmüş. Attığınız fotoğraftaki o kırmızı kareler bad sector olduğunu gösterir. Artık bu HDD ye veri emanet edilemez. Sağlam attığınız veriler bir süre sonra bozulacaktır bu çok normal. Garantisi var ise servise yollayın. Yoksa direk elektronik ürün çöplüğüne atabilirsiniz doğaya zarar vermemek için.
İyi günler Arkadaşım. PC ye format attıktan sonra HD Tune ile tarama yapıyorum sorun bulmuyor harddiski 1 hafta falan kullanıyorum taratıyorum sorun buluyor bunun sebebi nedir ?
Bide kasadan ıslık sesi gibi bir ses geliyor harddisk ten şüpheleniyorum ama emin değilim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı