Boşta işlemci kullanımı %100

pro.fane

Hectopat
Herkese selam,
Ryzen 5 3600X işlemci var. CPB kapalı. Chrome'dayken bazen 1-2 dakikalığına işlemci %100 çalıştırıyor kendini, bunun sebebi nedir?
MSI RX 5700 Gaming X kartın Zero Frozr özelliği açık olmasına rağmen fanlar sürekli dönüyor. Şu anda kart 37 derece ve fanlar 970 RPM hızında dönüyor. 60 derecede çalışması için Dragon Center'ı kaldırmalı mıyım? Cevaplarınız için teşekkürler.

Aynı sorunu bende yaşıyorum ne zaman görev yonetıcınden ayrıntılara baksam hep %60-70'larda bana da lazım cozum.

Dragon Center'da bir menüde "Zero Frozr" ayarını açıp kapatabiliyorsunuz. Boşta kullanım hiç bir zaman 1-2 dakika %100 olmaz, görev yöneticisinden hangi uygulamanın kullandığını takip edin.

Mining virüsleri var bilgisayarınıza bulaşıp haberiniz olmadan mining yapıyorlar, çözüm bulamazsanız temiz bir format atın ve sonrasında Avira Free Antivirüs programını da kurun. 7-8 yıldır kullanırım hiç virüs sorunu yaşamadım. Crack'li oyun indirirken de dikkat etin, Fitgirl, Repack gibi bilindik gruplardan indirin. Bazen onların içinde de virüs vs olabiliyor. Mining virüsü varsa ekran kartınızı da kullanır.

Görev yöneticisine ilk girişte değerleri %70-100 civarı gösteren bir hata var. Bu Windows 10 1909 sürümünden beri var. Onun dışında kaynak tüketimi yüksek değerlerdeyken, görev yöneticisinden ekran görüntüsü alıp paylaşır mısın?
Avira ücretsiz sürümü iyi bir antivirüs değil. Virüs şüpheniz varsa Kaspersky total security deneme sürümünü yükleyip, tam tarama yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekran kartı %100 kullanmıyor , sadece işlemci %100 kullanıyor.
Afterburner ile baktığımda %100 gözüküyor ama dediğim gibi bazen oluyor 1-2 dakika için.
Ekran kartı ile sormak istediğim GPU fanları sürekli dönüyor zero frozr açık olduğu halde.
Şöyle bir ekran görüntüsü aldım

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    904,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Hocam merhaba benim için büyük bir sorundu ve bu video işime yaradı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun başlangıcında ki hizmetler bölümünden;

* Hızlı getirme / SysMain.
* Windows Defender.
* Windows Search.
* Windows Update.
* Fax.
Ayarlarını videoda gösterildiği gibi kapatabilirsiniz.

"MSConfig" ayarlarından gereksiz şeyleri kapatabilirsin.

Videoyu önermemin asıl sebebi -1:25- de başlayan görev zamanlayıcısı'nda ki ayar. En çok fark yaratan buydu. Yedeklemeyi unutma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…