Boşta Yüksek GHz Kullanımı

243934

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, bilgisayarım açılırken ekrana EK1 ve EK2 de gördüğünüz gibi yazılar çıkıyor. Bundan önce "loading operating System" yazıyordu onu çözdüm bu hata geldi. Normalde bilgisayarım IDE moddaydı AHCI moda geçirip sıfır kurulum yaptım. Sürekli mavi ekran vermeye başlamıştı 2 gün uğraştan sonra sorunu çözemeyince tekrar kurmak zorunda kaldım. Ve şimdi de şeyi fark ettim CPU'm 3,98 GHz'de çalışıyor 3.80 GHz için overclock yapmıştım ben bunu da anlayamadım.
ek3.png

Dosya Ekleri

• ek1.jpg
    ek1.jpg
    32,3 KB · Görüntüleme: 74
  • ek2.jpg
    ek2.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara format attıktan sonra ki hâli bu, yani dengeli modda. Bir yükleme yapıyorum bittikten sonra Intel Turbo Boost açıksa eğer onu kapatacağım. BIOS sifirlamistim.
Aklıma tam o gelmişti, normalda 2.9'a boostluyor ama oc hali ile neler yapabilir bilmiyorum.

Anakart ayarları tam kaydetmiyor sanırım anlayamadım, ek olarak önemli olan sorunum ekranda çıkan denetim olayının açılışı yavaşlatmasi.

Tam olarak demek istediğini anlayamadım. OC'suz denediğinde sistem düzgün çalışıyor mu bir bak. Sonra yavaş yavaş OC yapmaya devam et. Stabil mi değil mi diye Cinebench stress testine sok her defasında. Ya da Blender da kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı