Boştaki HDD'nin çalışması sorunu

AyberkÇ

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

Masaüstü bilgisayarında SSD + HDD kurulumu mevcut. HDD'i çok fazla kullanmıyorum ancak yine de ihtiyacım olduğu anlar olabiliyor ancak HDD boştayken bile çalışıyor. Yüksek ses ve masanın titremesine sebep oluyor. Fanların hepsini durdurup titreşimin net olarak HDD'den geldiğini tespit ettim. Kablosunu çıkartınca da odam huzurlu bir hal alıyor.

Titreşimin kasanın uyduruk olmasından kaynaklandığını düşünecek arkadaşlar için fena olmayan bir kasam var.

Corsair 465X.

HDD'nin boştayken çalışmasını durdurmak için güç seçeneklerinden ilgili ayarı 1dk olarak güncellesem bile keyfine göre çalışıyor. Konu hakkında desteğinizi rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'yi kapatıp açma gibi bir lüksünüzün olacağını sanmam. Kapatmak istediğinizde SATA kablosunu çekebilirsiniz. Bilgisayardaki bir yazılım ile bunu yapmaya çalışmak mavi ekran almanıza veya sistemi çökmeye sürükleyebilir.

Her defasında kasanın kapağını açıp kabloyu sökmek çok zahmetli olacaktır ki sata kablosunu çeksem bile çalışmaya devam edecektir. Güç kaynağından gelen kabloyu sökmek işe yarayabilir ancak elverişli bir çözüm değil.

Normalde disk belli bir süre boşta kalınca otomatik kapatıyor kendini. Tabii, modele bağlı belki eskidir, desteklemiyordur. Disk modeli ne?
İlgili ayarı yaptığım için kapanıyor ama bazen bir program tetikliyor(windows defender olabilir mesela) ve tekrar çalışmaya başlayabiliyor.

WD Blue'nun WD10EZEX 1 TB HDD'ini kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı