Boştayken RAM kullanımı %75

793692

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 kullanıyorum ve boştayken RAM kullanımımin %75. Virüslü dosyalar indirdiğimi düşünmüyorum. Tüm oyunları Epic ve Steam'den indiriyorum. Bu virüs müdür? Alta iki resim bıraktım. Birisi genel RAM kullanımı, diğeri en fazla RAM kullanan programların çoktan aza doğru sıralaması.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-25 143404.png
    237,5 KB · Görüntüleme: 76
  • Ekran görüntüsü 2024-06-25 143204.png
    180,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:

Öncesin de dosya indirdiniz mi Discord veya benzeri yerden mining falan yapıyor olabilir pek bir bilgim yok önemli dosyaları flash belleğe veya Google driverinize atıp format atmanızı tavsiye ederim sorun çözülür mü orasını bilemem.

CapCut, Steam gibi uygulamaları kendi sitelerinden yükledim. Ve mining virüsü ekran kartı kullanımını arttırmaz mı? Boştayken ekran kartı %1 çalışıyor ve çoğunlukla %0.

W11"de gayet normal benim laptopta su an bosta 9 GB RAM kullanıyor.

Hiçbir şey açık değilken 6 GB kullanması normal midir?

hocam windows 11 diyorsunuz tabiki kullanır geçin windows 10 a rahatınıza bakın windows 11 optimizasyon berbat ötesi

8GB ile dümdüz Windows 10/11 kullanmak pek mantıklı değil, çok RAM tüketiyor. Hele ki sistemi uzun süre açık bırakıyorsanız normal bir kullanım, ya RAM'inizi yükseltin ya da hafifletilmiş sürümlere yönelin derim.

Eğer illa Windows 11 olacak demiyorsan temiz kurulum ile Windows 10'a dönmeni tavsiye ederim. RAM kullanımı Windows 10 da çok daha az. Laptopumdada aynı sorun vardı Windows 10'a geçince düzeldi.

RAM yükseltmeyi düşünüyorum hocam. 16 GB RAM olunca RAM kullanımı ne olur sizce?

Eğer illa Windows 11 olacak demiyorsan temiz kurulum ile Windows 10'a dönmeni tavsiye ederim. RAM kullanımı Windows 10'da çok daha az. Laptopumdada aynı sorun vardı Windows 10'a geçince düzeldi.

RAM yükselteceğim hocam. Boştayken kullanım 10GB üstü olursa Windows 10 geçerim. Benim PC de orijinal Windows 11 lisansı olduğu için kafam rahat diyorum aslında.

Bende de lisanslı Windows 11 var zaten. Windows 10 geç bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…