BOUN Uluslarası Ticaret vs İTÜ Deniz Ulaştırma İşletime Mühendisliği

mewi

Femtopat
Daha fazla  
Bu iki bölüm arasında kaldım ve birini seçip 11'e geçince (EA/SA'yi kastediyorum, bölümlerin öğrenci aldıkları puan türleri farklı) bölümümü seçmem gerekiyor. Bölümleri uzun süredir araştırıyorum (ve evet, deniz ulaştırma mühendisliğinin zorluklarına katlanabilirim, karada çok kaybedecek bir şeyim yok zaten baştan söyleyeyim). Bu iki bölümü önceden ayrı ayrı düşünmüştüm ve oldukça araştırmıştım ama dil seçtiğimden vazgeçmiştim. Deniz ulaştırma mühendisliği çok zor, uluslararası ticaret daha kolay derseniz de masa başı işler beni gerçekten gemide çıkabilecek bir kıyametten daha çok korkutuyor çünkü o kadar sıkıcı geliyorlar ki yine... Kendimi asla o kalıba sokamıyorum. Sadece yurt dışı olanakları iyi olduğu için düşünüyordum. Bu sebepten hep deniz ulaştırmaya daha yakınım ama deniz ulaştırmayı kazanmak, okumak, iş bulmak ve o işte çalışmak (burada bahsettiğim aylar süren gemi yolculuğu) uluslararası ticarete göre daha kompleks geliyor. Bunları halledebilir miyim emin değilim, kendime güveniyorum ama belirsizlik işte... Bu başlıkta çok spesifik bir şey sormuyorum aslında, sizin görüşleriniz varsa bölümler hakkında veya sizin tercihiniz ne olurdu gibi. Ayrıca bölümlerden birini okuyan varsa da yardımcı olursa sevinirim (özellikle deniz ulaştırma hakkında).

Fazla kararsız olduğum için kusura bakmayın, buraya yazarsam kararsızlığıma biraz çare olur diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uluslararası ticaret her zaman övüldüğü kadar iyi bir meslek değil siz ofisteyken satış danışmanları ve temsilcileri yurt dışında müşteriler ile partilerde eğleniyorken siz halen ofiste yasal evraklar, başvuru formları, ürün kotaları ve lojistiğinden kafayı yiyor olabiliyorsunuz.

O yüzden her zaman övüldüğü kadar iyi bir bölüm değil fakat bu bölümü okuyup satış danışmanlığı yapan ve sıcak-soğuk satış işlerine bakan çok fazla insan var. Tam olarak o partilere giden kişiler bunlar. Haliyle ürünü satmak ve satım süreci içinde özellikle sıcak satışlarda müşteriyi ürüne ikna ettirme kabiliyetiniz varsa uluslararası ticaret+ satış üzerine bir eğitim ikilisi ile güzel işler yapabilirsiniz.

Para konusuna gelirsek her türlü iyi paralar kazanma şansınız var fakat mali müşavirlerle beraber bütün gün ofiste kafayı yemek istemiyorsanız satış ve pazarlama kısmına kayın.

Uluslararası ticaret bazen zaman farklılıklarından ötürü yoğun progmlara ve iş temposuna sahip olabiliyor ama ücretlerde genellikle dil bilen kalifiye kişilere ödendiğinden iyi bir ücret alırsınız.

Deniz Ulaştırma İşletime Mühendisliği.

Bu bölümle ilgili doğrudan bir bilgim yok fakat muhtemelen lojistik ve operasyonel kısımla ilgileniyor yani doğrudan gemi içinde bulunan ekipte olmayabilir. Çünkü kaptanlar, gemi elektriği ve motor uzmanı gibi kişiler varken muhtemelen seyir kaptanı veya yardımcı kaptan olabilir veya gene masa başında rota planlamak gibi işlerin başına geçebilir.

Ücretleri ile ilgili bir fikrim yok fakat İTÜ gibi bir üniversiteyi hedeflerken bilmeniz gereken tek şey: Kazanması kolay değil. Kazandıktan sonra bitirmesi kolay değil.

Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…