Bu iki bölüm arasında kaldım ve birini seçip 11'e geçince (EA/SA'yi kastediyorum, bölümlerin öğrenci aldıkları puan türleri farklı) bölümümü seçmem gerekiyor. Bölümleri uzun süredir araştırıyorum (ve evet, deniz ulaştırma mühendisliğinin zorluklarına katlanabilirim, karada çok kaybedecek bir şeyim yok zaten baştan söyleyeyim). Bu iki bölümü önceden ayrı ayrı düşünmüştüm ve oldukça araştırmıştım ama dil seçtiğimden vazgeçmiştim. Deniz ulaştırma mühendisliği çok zor, uluslararası ticaret daha kolay derseniz de masa başı işler beni gerçekten gemide çıkabilecek bir kıyametten daha çok korkutuyor çünkü o kadar sıkıcı geliyorlar ki yine... Kendimi asla o kalıba sokamıyorum. Sadece yurt dışı olanakları iyi olduğu için düşünüyordum. Bu sebepten hep deniz ulaştırmaya daha yakınım ama deniz ulaştırmayı kazanmak, okumak, iş bulmak ve o işte çalışmak (burada bahsettiğim aylar süren gemi yolculuğu) uluslararası ticarete göre daha kompleks geliyor. Bunları halledebilir miyim emin değilim, kendime güveniyorum ama belirsizlik işte... Bu başlıkta çok spesifik bir şey sormuyorum aslında, sizin görüşleriniz varsa bölümler hakkında veya sizin tercihiniz ne olurdu gibi. Ayrıca bölümlerden birini okuyan varsa da yardımcı olursa sevinirim (özellikle deniz ulaştırma hakkında).
Fazla kararsız olduğum için kusura bakmayın, buraya yazarsam kararsızlığıma biraz çare olur diye düşündüm.