Boy genetik değildir

KurşunAdam

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Biliyorum bu konular sıktı kusura bakmayın. Bende gerçekten bezdim. Boy genetik diyorsunuz değil sülalemde benden kısa insan yok yaşım 17 ve kilo 44 boyumda 166 oda maksimum dik durduğumda aslında 160 minimal skolyoz ve yüksek derece kifoz hastasıyım potasiyel boyum 166 diyelim hep 190 olmak istemişimdir ama olmayınca olmuyor neyse gelelim genetik diyorsunuz benim ailemde benden kısa insan yok neredeyse. Baba 176 anne 164 2 dedemin biri 2.04 biride 180 onlarında kardeşleri hepsi 175 üstü birininde boyu 198 kadınlarda ise 170 falandır anne tarafında dayım 195 kız kardeşleri biri 178 biride 173 annemin dayısı 2.06 ve onun erkek kardeşleri biri 196 biride 190 biride 185 kız kardeşleri biri 172 diğeri 168 son olarak dedemin babası 188 olmuş bunları tüm samimiyetmle söylüyorum gerçekten benden kısası yok sülalemde peki bu genetikse ben en aşağısı 190 olmam lazımdı ergenliğe 12-13 yaşlarında girmişim hep az buyumuşum birden boy atma gibi durum olmadı bu arada çocukluğumdan beridir barfiksde asılırım sütte içerim bir de geç yatarım o durumu düzeletmiyorum bazı imkanlar el vermiyor ama ben bildiğim kadarı ile erken yatmanın boyu uzatmıyor amca oğullarım biri 183 diğeri 177 ve bunlar abur cubur manyağı olmuşlar hiç düzenli uyumadılar erkenlik döneminde nasıl oluyor hiç anlayamıyorum neyse. Düzenli beslenmesemde hep sağlıklı besinler tüketmişimdir kırmızı et ve balık yemişimdir en az haftada 1 defa. Benim durumum nedir acaba çok şansız mıyım anlayamadım gitti doktorada gitmiştim 15'ten 16 yeni girmiştim o zaman el bilek grafisinde yaşın 15 ya da 16 gibi gösteriyor demişlerdi uzamam durmuş mudur sizce? Genetikte çok iyi benim günahım nedir acaba?.. Hayatımda neyi yanlış yaptım diye kendimi sorgular oldum psikolojim çok bozuk şu anda. Başka bilgisi olan veya tavsiyesi olan yazsınlar bir zahmet şimdiden teşekkürler dikkatiniz için.

Tanrı seni bu şekilde yaratmış, boyun eğmek dışında bir şansın yok.

Psikolojinizi bozan ne anlamadım? 120 cm cüce hastalığı olan insanlar nasıl hayatlar yaşıyor o zaman, onlar ne yapsın?

160 cm olmak bir felaket değildir. Ayrıca genler 7 kuşak öncesine kadar gidebiliyor. Yani şu son 200 yıl önceki Atalarınızdan biri illaki kısadır.
Sağlığınız yerinde olsun da yeter ki boyunuz kısa olsun. Hayat kısa, böyle şeyleri kafaya takarak yaşamayın. Geçenlerde bir güzel insana rast geldim. Eşini ve çocuklarını bir kazada kaybetmişti. O adamı görünce dedim ki: "Ya biz de derdimiz var zannediyoruz."

Elinizde olmayan durumlarda sorgulamayı bırakın. Ne yaparsanız yapın siz busunuz. Bu durumu kabullenin. Kendinizle barışık olun. İyi günler.

Evet doğru diyorsunuz fakat sağlığımda yerinde değil yani her yönden sıkıntılıyım Teşekkürler yinede.

Kankam genetik dediğin şey babanla annenin boyunun ortalaması değildir her zaman bunun içinde farklı faktörlerde var.

Dostum kendi durumunu sürekli gözlemelisin, iki rahatsızlığın da omurga ile bağımlı. Bence yüzmeye başlamalısın, imkanın var mı, evine yakın havuz var mı bilmiyorum ama araştırıp bu spora başlamalısın. Hem sağlığın düzelir hem de yüzmenin boy uzamasına direkt etkisi var. Yüzmeye başla boyun şu kadar olur diyemem ama elinde değerlendirebileceğin imkanlar varsa onları değerlendirmelisin. Ayrıca spora başlaman psikolojini de düzeltir, stres seviyeni düzenler ve özgüvenini artırır. Bende ortaokulda düzensiz, lise de düzenli olarak yüzdüm. Hatta lise ders saatlerim 8.45'te olmasına karşın sabah 6 da kuzenlerimi de ikna ederek yüzemeye gidiyordum. Bir tutkuya sahip olmak da iyi geliyor. Beslenme ve yüzme işini halledersen büyüme çağını maksimum verimle tamamlayabilirsin. Genetik tamamen şans kendini üzmene deymez, sen yeterki kendi elinden geleni yap ve kendine karşı yaptığın vicdan muhasebende rahat ol.

Bence de genetik değil babam 183 annem 170 benim boyum 15 yaşında 195.

Babanın ve annenin gençlik boylarını ölçü alman gerek insanlar yaşlandıkca küçülüyor sonuçta ve sen başka bir aile ferdinin genetiğini almışta olabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…