Zaten söylediğimi söylüyorsun? sana genetiğindeki boyu uzatır demedim. Genetiğindeki boya hızlı ulaşmanı ve tam ulaşmanı sağlar dedim. Uykuyu düzgün almak, spor yapmak, vitamin eksikliği yaşamamak.Yanlış bilgi, boyunu uzatamazsın. Yapman gerekenleri yapmayarak(uykunu almayarak, yeterli beslenmeyerek) genetiğindeki limite ulaşmayı önleyebilirsin. Ben uzamazsın demedim, uzatamazsın dedim. %70'i nereden ölçtüğünüzü daha çok merak ettim onu da açıklarsanız sevinirim
Söylediğim şeye beğenmedi atan sensin, ayrıca attığın 2. makalede söylenen şey senin ortalamadan farklı olan boyunun %80'inin genetiğin kaynaklı oluşu. Sen toplum ortalamasından 5 santim uzunsan bunun 1 santimi çevresel etkiler, 4 santimi genetiğin sebepli ki 1 santim dediğimiz ölçü zaten sabah kalktığımız halimizin akşamki halimizden daha uzun olduğu miktardan daha az. Makale atıp çok biliyormuş gibi davranmak yerine önce attığını araştırmayı öğrenmeni tavsiye ederim. 1. Makale zaten hiçbir sayısal veri vermiyor, son attığınsa dandik bir haber sayfası. Gerçekten en basitinden kaynaklar atmışsın. Şunu yaptım ve boyum normalde şunu yapmasam daha kısa kalacaktı denebilecek hiçbir aktivite yok, olmayacak. Normalde ulaşacağın boya ulaşamamana sebep olacak olanlarsa zaten normalde sağlıklı yaşamın için de yapman gerekenler.Zaten söylediğimi söylüyorsun? sana genetiğindeki boyu uzatır demedim. Genetiğindeki boya hızlı ulaşmanı ve tam ulaşmanı sağlar dedim. Uykuyu düzgün almak, spor yapmak, vitamin eksikliği yaşamamak.
%70'i de bir tarafımdan salladığımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bilimin aşağı yukarı boy faktöründe verdiği değer budur. İnanmıyorsanız aşağıya en basitinden 3 tane kaynak bırakayım.
Is height determined by genetics?: MedlinePlus Genetics
Inherited gene variants play a large role in determining height. Other factors like nutrition and health can also impact how tall a child will be as an adult.medlineplus.gov
How much of human height is genetic and how much is due to nutrition?
Molecular biologist Chao-Qiang Lai of the Jean Mayer U.S. Department of Agriculture Human Nutrition Research Center on Aging at Tufts University answerswww.scientificamerican.com
'Boy farklılıkları DNA değişikliğinden kaynaklanıyor' - BBC News Türkçe
300 kurumdan bilim insanlarının Avrupa çapında 250 binden fazla insan üzerinde yaptıkları araştırmada, insan boyundaki ek santimetrelerle ilişkili 400 genom bölgesi belirlendi.www.bbc.com
Ayrıca bu yazıyı dikkatli okursanız spor yapıp, sağlıklı beslenen kişilerin ortalamadan 4.5cm daha uzun olduğunu öğrenebilirsiniz.
Yeni Nesiller Neden Hep Daha Uzun? İnsan Evrimi, Devleşme Yönünde mi İşliyor? - Evrim Ağacı
Her ne kadar halk arasında eskiden "dev insanların" yaşadığına yönelik hatalı bir inanç olsa da, bilimsel olarak bunun tam tersi gerçektir:evrimagaci.org
Makalenin başlığı ''İnsan boyunun ne kadarı genetik ne kadarı çevresel faktörler?'' cevapladığı soru da zaten bu.attığın 2. makalede söylenen şey senin ortalamadan farklı olan boyunun %80'inin genetiğin kaynaklı oluşu.
Uyandıktan sonra 1 saat içinde ilk büyük kısalmayı yaşıyoruz zaten. Gün içinde ortalama 2cm. Kişiden kişiye ve ne iş yapıldığına göre değişir. Konu sahibi arkadaş için 1cm uzama bile kayda değer.Sen toplum ortalamasından 5 santim uzunsan bunun 1 santimi çevresel etkiler, 4 santimi genetiğin sebepli ki 1 santim dediğimiz ölçü zaten sabah kalktığımız halimizin akşamki halimizden daha uzun olduğu miktardan daha az.
Amacım çok biliyormuş gibi davranmak değil. ''%70'i nereden ölçtüğünüzü daha çok merak ettim onu da açıklarsanız sevinirim'' soru sordun ben de bilime sırtımı yasladığımı söyledim.Makale atıp çok biliyormuş gibi davranmak yerine önce attığını araştırmayı öğrenmeni tavsiye ederim. 1. Makale zaten hiçbir sayısal veri vermiyor, son attığınsa dandik bir haber sayfası. Gerçekten en basitinden kaynaklar atmışsın.
Boy plaklarını harekete geçirecek her spor, boy uzamasındaki çevresel faktör kategorisine girer. Ki büyüme döneminde çocukların diz ağrısını arttırır zaten spor yapmak, çünkü plaklar daha hızlı kaynaşıyor o zamanlarda.Şunu yaptım ve boyum normalde şunu yapmasam daha kısa kalacaktı denebilecek hiçbir aktivite yok,
Cümleyi yanlış yazmışsınNormalde ulaşacağın boya ulaşamamana sebep olacak olanlarsa zaten normalde sağlıklı yaşamın için de yapman gerekenler.
Dostum sen ne anlatıyorsun ya? Sana diyoruz ki sağlıklı da beslense sporunu da yapsa 185 olan adamın maksimum 2 santimi çevresel faktörler sebebiyle 183 değil 185, o da zaten tam sağlıklı ölçülebilecek bir veri değil gün içinde bile değişebiliyor. Beni markalar değil makalenin kalitesi alakadar eder. Attığın tek kaliteli makalede de zaten benim dediğime geliyor konu. Spor yapmak da diz ağrısı falan artırmaz ayrıca. Gösterebilirsin o boy uzattığın makalelerini de madem linkler atacaksın boş boş sayfalar yerine onları atsaydın da ne saklamadığını görseydik.Makalenin başlığı ''İnsan boyunun ne kadarı genetik ne kadarı çevresel faktörler?'' cevapladığı soru da zaten bu.
Eki Görüntüle 2471090
Neden bazılarımız bizden uzun, bazılarımız kısa? bunun sebebi %60-80 genetik farklılıklar. Çevresel faktörler ise %20-40 rol oynuyor. İki insan düşünün ikisi de gelişim çağında ve ikisi de 1.75 boyunda. Birisi gelişim çağı bitene kadar sağlıklı besleniyor, spor yapıyor ve uyku hormonlarını düzgün alıyor. Diğeri ise tembel yaşıyor ve bunların tersini yapıyor. Ve sonunda sağlıklı beslenen 10cm daha uzun oluyor. Bunun sebebini de %60-80 genetik, %20-40 çevresel diyor.
Uyandıktan sonra 1 saat içinde ilk büyük kısalmayı yaşıyoruz zaten. Gün içinde ortalama 2cm. Kişiden kişiye ve ne iş yapıldığına göre değişir. Konu sahibi arkadaş için 1cm uzama bile kayda değer.
Amacım çok biliyormuş gibi davranmak değil. ''%70'i nereden ölçtüğünüzü daha çok merak ettim onu da açıklarsanız sevinirim'' soru sordun ben de bilime sırtımı yasladığımı söyledim.
1. makale nasıl sayısal veri vermiyor? git oku, 3300 küsür avustralyalı, 8700 amerikalı ve 300 çinli aile üzerinden sayısal veri veriyor.
''Son attığınsa dandik bir haber sayfası''
Bunu BBC'ye mi ya da evrim ağacına mı dedin bilmiyorum ama bunlar seni tatmin etmiyorsa zaten kendi sorunun. Google makaleleri açıp birsürü makale okuyabilirsin bunlar hakkında. Senden bir şey saklamıyoruz mustafa
Boy plaklarını harekete geçirecek her spor, boy uzamasındaki çevresel faktör kategorisine girer. Ki büyüme döneminde çocukların diz ağrısını arttırır zaten spor yapmak, çünkü plaklar daha hızlı kaynaşıyor o zamanlarda.
Zaten tembel kalma diyoruz biz de.
Aynı şeyi diyoruz zaten okuduğunu anlamanda bir problem var sanırım.Dostum sen ne anlatıyorsun ya? Sana diyoruz ki sağlıklı da beslense sporunu da yapsa 185 olan adamın maksimum 2 santimi çevresel faktörler sebebiyle 183 değil 185,
2cm nereye sağlıklı ölçülebilecek bir veri değil? stadiometre diye bir şey var. Hiç hastaneye veya eczaneye gitmedin galiba. Ayrıca gün içinde değişmesi hiç fark etmez çünkü bu kısalma muhabbeti herkes için geçerli. Sabah 1.88 olan adam var bir de 1.90 olan adam var.o da zaten tam sağlıklı ölçülebilecek bir veri değil gün içinde bile değişebiliyor.
Git istediğin makaleyi oku, bilim %60-80 genetik diyor zaten. Ben farklı bir şey söylemiyorum fark ettiysen.Beni markalar değil makalenin kalitesi alakadar eder. Attığın tek kaliteli makalede de zaten benim dediğime geliyor konu.
Azıcık mantığın varsa dizindeki boy plakları gelişmeye devam eden birinin o plakları daha fazla çalıştırırsa, ağrının da orantılı artacağını anlarsın. 1km yürüyen insanın mı dizi daha çok ağrır 5km yürüyenin mi? 75 IQ müsün hocam sen?Spor yapmak da diz ağrısı falan artırmaz ayrıca. Gösterebilirsin o boy uzattığın makalelerini de madem linkler atacaksın boş boş sayfalar yerine onları atsaydın da ne saklamadığını görseydik.
Dostum senin gibi biri için günümden yeterince harcadım ama son bir kez daha insanmışsıncasına anlatayım. Birincisi sağlıklı beslenme uyku hareketli yaşam dediğinin zaten yapılması gerekli. Bunları yapınca boyunu falan uzatmak diye bir şey yok bunları yapmazsan boydan çok daha önemli birsürü konuda eksik kalacaksın.Aynı şeyi diyoruz zaten okuduğunu anlamanda bir problem var sanırım.
Ben de sana diyorum ki, konu sahibi arkadaş tam potansiyeline ulaşması için elinden geleni yapsın, sağlıklı beslenmeye dikkat etsin ki potansiyel boyunu tam kullansın diyorum.
2cm nereye sağlıklı ölçülebilecek bir veri değil? stadiometre diye bir şey var. Hiç hastaneye veya eczaneye gitmedin galiba. Ayrıca gün içinde değişmesi hiç fark etmez çünkü bu kısalma muhabbeti herkes için geçerli. Sabah 1.88 olan adam var bir de 1.90 olan adam var.
Git istediğin makaleyi oku, bilim %60-80 genetik diyor zaten. Ben farklı bir şey söylemiyorum fark ettiysen.
Azıcık mantığın varsa dizindeki boy plakları gelişmeye devam eden birinin o plakları daha fazla çalıştırırsa, ağrının da orantılı artacağını anlarsın. 1km yürüyen insanın mı dizi daha çok ağrır 5km yürüyenin mi? 75 IQ müsün hocam sen?
Bana çıkar makale linkleri at diyorsun git istediğin makaleyi istediğin türdeki yazıyı oku. Hem sonra yok şu makaleyi attın, ben bunu beğenmedim hüü demezsin
Ben zamanımı başkaları yanlış şeyler öğrenmesin diye harcadım.Dostum senin gibi biri için günümden yeterince harcadım ama son bir kez daha insanmışsıncasına anlatayım.
Sana en başından beri genetiğindeki boyu uzatmaz, potansiyelini tam kullanmana yardımcı olur diyorum zaten.Birincisi sağlıklı beslenme uyku hareketli yaşam dediğinin zaten yapılması gerekli. Bunları yapınca boyunu falan uzatmak diye bir şey yok bunları yapmazsan boydan çok daha önemli birsürü konuda eksik kalacaksın.
Neden emin olamıyormuşsun? X ve Y kişisi olsun, ikisi de yataktan kalksın ve aynı şartlar altında stadiometre veya mezurayla ölçülsün. X kişisi 1.88 çıkarken Y kişisi 1.90 çıksın. Hangi işi yaptıklarının, omurgalarına ne kadar yük bindirdikleri o kişileri alakadar eder. En baba yorucu işi yapsa bile 2cm azalacak zaten. Gün içinde boy kısalma muhabbeti herkes için geçerli olduğundan dolayı o 2cm'lik boy avantajı bir yere kaybolmuyor. Çünkü X kişisi akşam 1.86 olur Y kişisi 1.88. Yine Y kişisi daha uzun çıkacak zaten. Çünkü Y kişisinin temel boyu X kişisinden daha uzun.İkincisi 2 cm ölçüldüğü andaki verinin doğruluğundan emin olamayız gün içi değişimlerden ötürü. Ölçüm yapılan bireyler ölçüm anında yataktan kalkmış da olabilir, dikey itişli antrenman programından da çıkmış olabilir. Gün içindeki basit olgularla bile bu kadar değişebilen bir faktör senin attığın o makalelerdeki çevresel boy faktöründen daha fazla etkiye sahip.
Biri detaya girmeye gerek duymadığından dolayı sana kolay yoldan spor yap der zaten. Sen plak çalıştırma dediğinde plak üzerinde birkaç hareket veya ortopedik bir şeyler mi aklına geliyor?Üçüncüsü plakları çalıştırmak ne oluyor plak çalıştırma diye bir şeyin literatürde yeri yok, hiçbir aklı başında kişiden de duyamazsın.
''Okumasını bilmediğin'' dediğin makalelerden onlarca okudum zaten. Baya güzel yazın varmış da salça olmuşuz gerçekten.Dördüncüsü ben okuduğum araştırdığım verilerle neyin ne olduğunun farkındayım zaten. Sen benim yazıma salça oluyorsun, sebebini soruyorum kendin bile okumasını bilmediğin makaleler ve boş haberler atıyorsun,
Pek efor sarf etmedim doğrusu. Herkesin ulaşabileceği makaleleri sana gönderdim. Kendi istediğin kalitede makale arıyorsan, istediğin araştırmayı yapıp istediğin yazıyı okuyabilirsin.beğenilmeyince de hakarete geçiyorsunSana diyorum ki madem haber ve makale atacak kadar efor sarf ettin, araştırmaları oku diyorsun, göster bakalım araştırmaları diyorum piyasada yoksun.
Evrim ağacını ''obezite güzellemesi'' yaptı diye kötülemen bile çok saçma. Adamların yayınladıkları çoğu şeyin dayanağı var senin gibi her kaynağı reddetmiyorlar ve güzel bir yazı hazırlayıp ortaya iyi bir iş çıkartıyorlar.BBC ne zaman bilir kişi olmuş veya obezite kaçınılmazdır şişmanlıktan kurtulamamak normaldir diyip obezite ve tembellik güzellemesi yapan Evrim Ağacı ne zamandan beridir makale olarak kullanılır olmuş onu da bilmiyorum zaten.
173 düşük mü? Ben o zamanlar 176 falandım çoğu kişiden uzundum.
Nereden biliyorsunuz olamayacağını? 16 yaşımda 163'tüm, doktor daha uzamazsın demişti ama şu an 180'im.