Boy uzar mı?

Boyun gayet iyi dostum görece uzunsun bile. Laga lugaya gerek yok ki zaten genetiğini dahi aşmışsındır.

Hocam rahatsız ediyorum ama 1 yıl önceki bir film görüntümü buldum aynı arkadaşın gibi bir röntgen bakabilir misin? Kapanmış mı plaklar kaç cm daha uzayabilirim tahmini.

Son düzenleme:
Hocam rahatsız ediyorum ama 1 yıl önceki bir film görüntümü buldum aynı arkadaşın gibi bir röntgen bakabilir misin? Kapanmış mı plaklar kaç cm daha uzayabilirim tahmini.

Eki Görüntüle 2381817

Açık gibi duruyor sağ üstteki pazu kemiğinin ucuna bakarsanız oradan bir yarık geçmiş gibi gözüküyor, epifiz plağı orası ve kıkırdık yapıda olduğu sürece uyarılarak kemiğin boyuna büyümesini sağlayabilir ancak öyle bariz bir "açıklık" yok yani kemik dokuya farklılaşma sürecinde denilebilir. 1 yıl içinde kapanmış olması muhtemeldir. Epifizin açık olup olmayışı dert ediliyor ama epifiz açık olsa dahi uzamayabilirsiniz belki bu röntgen çekildiğinden bu yana hiç uzamamışsınızdır bu yüzden kaç cm uzayabilirim diye bir durum yok doktorlar bile sadece genetik boyunuzu hesaplayıp kemik yaşı tayini vs. yapıp epifiz plağının durumuna göre tahmin yapıyor. Yerinizde olsam çok endişeliyseniz dizlerden röntgen çektirirdim. Dizdeki plakların durumu boyun uzayabilip uzayamayacağına doğrudan etkili aslında kollar için böyle bir durum yok yani bilekten çekilen filmde epifiz plağı kapalıysa bu kolun uzamayacağı anlamına gelir diz veya omurların hala açık olma ihtimali olabilir. Röntgen dizden çekilirse bacağınız dolaylı olarak boyunuzun uzayıp uzamayacağını öğrenebilirsiniz bu da sonra çare olmayabilir omurlar açıksa gövdeden uzarsınız vs. yani bunu tahmin etmek pek kolay değil her insanın gövde, bacak, kol oranları aynı değil dolayısıyla bunların gelişimini ne zaman tamamlayacağı da kişiden kişiye farklılı gösterebilir size tavsiyem bu röntgeni bir ortopediste gösterin o dönemki röntgende omurlar açık mıymış değil miymiş öğrenirsiniz çok istiyorsanız bir de diz röntgeni çekerseniz bacakların durumunu anlarsınız, farklı beklentiler içine girmeyin. Benim söylediğim şeyleri de kendinize kılavuz bilmeyin ben doktor vs. değilim.
Boyun uzayıp uzamayacağını en iyi zaman gösterir. İyi forumlar.

Keşke 3-5cm daha uzasam..Çok teşekkürler hocam, anladım. İyi sosyaller.

Boyun gayet iyi dostum görece uzunsun bile. Laga lugaya gerek yok ki zaten genetiğini dahi aşmışsındır.
hocam benim boy 162 baba 171 anne 155 bu plak ile 165 olurmuyum? şimdiden teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-08 saat 22.53.15_f1468c59.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 48
Hocam benim boy 162 baba 171 anne 155 bu plak ile 165 olur muyum? Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle fotoğraftan da yola çıkacağım çok bilgim yok ama bu fotoğrafı ölçüt olarak değerlendirirsem kapanmış veya kapanmaya yakın seviyede, yaşın kaç şu an?

Dosya Ekleri

• IMG_8070.jpeg
    25,2 KB · Görüntüleme: 46
Öncelikle fotoğraftan da yola çıkacağım çok bilgim yok ama bu fotoğrafı ölçüt olarak değerlendirirsem kapanmış veya kapanmaya yakın seviyede, yaşın kaç şu an?
Bu röntgenlerden yorum yapmanız pek doğru değil. Alttaki röntgen ciddi seviyede açık. Büyük bir büyüme potansiyeli olan biri. Ya muhtemelen küçük biri ya da ergenliğe geç girmiş biri.

Azıcık bir çizgi, yarık bile birkaç cm daha atabileceği anlamına gelebilir. Kişiden kişiye değişir ve özel doktor değerlendirmesi gerektirir. Ayrıca dizlere de bakılmalı.

Göz hesabı yapmak pek doğru değil.
hocam benim boy 162 baba 171 anne 155 bu plak ile 165 olurmuyum? şimdiden teşekkür ederim
Doktora danışmalısın, en doğru değerlendirmeyi o yapacak. Ama bana kalırsa orada birkaç cm uzama görüyorum çünkü biraz açık. Açık olduğu baya belli ama ne kadar uzayacağını tutturmamız zor. Sana sadece belirli bir aralık verebiliriz.

sağol teşekkür ederim 170 göremem ama sence 165 olurmuyum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…