Rehber Boyum Normal mi? Boyum Uzar mı? Ne Kadar Uzarım?

Yaşım 14 sonları boyum 165cm nasıl sizce kilom 73. Gece lambasıyla uyuyorum.

Spor derken hocam, fitness'a gitmek mi, evde küçük çaplı sporlar mı, ağırlık altına girersen boyun uzamaz diyorlar da bana?
Şimdi ağırlık altına boyun girerse kısalmaz, bunun bilimsel bir destekleyicisi yok. Spordan kastım yüzme ve basketbol gibi bacak kemiklerini çok geliştirebileceğin tarzda.

Yaşım 13 14 e girmeme 5 ay var boyum 163 boyum hiç birden atmadı yaşıtlarımın hepsi 180 cüce gibi kaldım her akşam süt içmeye başladım hergün barfiks çubuğuna asılıyorum gece 11:30 12 gibi uyuyorum. Boyum ne zaman uzar?

Barfiks çubuğuna asılmana gerek yok. Bunlar boyunu geçici olarak uzatacak şeylerdir ki boyunu bile uzatmaz sadece iskelet yapının dik durmasını sağlar ki bunlar kalıcı yöntemler değil. Yaşın daha küçük ve boyun gayet iyi. O yüzden endişe etme 16'da bile boy atabilirsin. Bunu sormak için çok erken.

Ağabey bir kaç bir şey sormak istiyorum, cevaplarsan sevinirim.

15 yaşındayım, 2 ay sonra 16'ya gireceğim. Boyum 1.64. 13 yaşımdan beri boyum uzamıyor. Neredeyse soyumda annem hariç boyu kısa olan yok. Annemin boyu 1.55 civarı, babamın ise tam olarak 1.78. Amcalarımın, dayılarımın ve abimin ise 1.80'den fazla olduğu kesin.

Düzenli besleniyorum ama çok hareketli olduğum söylenemez.

Uyku düzenim ise senin yazdıklarından farklı. Yaklaşık 13 yaşımdan beri her gün 7-10 saat uyuyorum ama gece uykusunu her gün aldığım söylenemez. Hafta içi saat 01.00'da yatıp 7-8 saat uyuyorum. Hafta sonları 04.00 yatıp 9-10 saat uyuyorum. Kısacası 2-3 yıldır gece hayatım var denilebilir

Sence boyumun uzamamasının sebebi gece uykusu ile alakalı mı?

2024'te 16 yaşına gireceğim eğer bu yılda boyum uzamazsa yazın doktora gitmeyi planlıyorum. Ondan önce aklımda olan soruları sormak istedim.

@holywitcherofrivia

Son düzenleme:
5 ay geçti 169 oldum

Boyun uzadı mi kanka

Reis 18 yaşında 170 boy 60 kg yum doktora gitmeliyim bide çok inceyim aşırı göbeğim var ama vücut ince ve gelişmiyor bileklerimde ince

Son düzenleme:
ben 16 yaşındayım 1.62 boyum var ve 12 yaşımdan beri boyum uzamıyor hiç de boy atmadım hep 12'ye kadar 5-6cm uzardım ama birden durdu işte hala da aynı hiç değişiklik yok. Doktorlar hormonel bir problemim olmadığını söylüyor mesela babam, dayılarım, amcam uzun hepsi 1.80 üstü ama ben böyle kaldım sizce durmuş mudur uzamam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…