Boyum uzar mı gibi boyunun kısa kalmasından endişe edenler bu gereksiz ve psikolojik düşüncelere nereden sahip oluyorlar bilemiyorum. Herhalde Hollywood filmlerindeki dev cüsseli uydurma kahramanlardan veya bilemediğim daha başka etkenler olabilir.
Gerçek yaşamda boy çok önemli değildir, hatta kısa ve orta boyluların avantajı daha fazladır.
Vatanı kurtaran ve devlet kuran Atatürk'ün boyu 1,74 santim.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal'ın boyu 1,60 santim.
Sayısız devlet kuran Türklerin boyu kısa ve orta düzeydedir.
ABD'lileri gerçekte dayak delisi eden Bruce Lee'nin boyu 1,72 santim.
Bruce Lee'nin ustası Yip Man'ın boyu 1,63 santim.
Ünlü Tom Cruise'un boyu 1,70 santim.
Napolyon Bonapart’ın (ölmezse herhalde başka gezegenleri de alırdı) boyu 1,68 santim.
Brezilya'lı, etrafında kızların dört döndüğü, hatta kız hayranı çok olduğu için başı derde giren dünyanın en kısa futbolcusu Elton Gomes sadece 1,54 boyunda.
Maradona gibi efsane futbolcu 1,67 santim.
NBA gibi basket liginde oynayan bir çok kısa boylu oyuncu vardı, bunlardan biri olan Tyrone Curtis 1,60 boyunda ve takımın en başarılı oyuncusuydu.
Bu liste sonsuza kadar böyle gidebilir.
Anlayacağınız bu dünyada her boyda insana yer var. Boyum kısa, boyum uzar mı gibi endişeler son derece yersiz, anlamsız ve kendini kandırmaktan öte gitmeyen saçma düşüncelerdir.
Bu nedenle boşuna telaş etmeyin, boşuna burada başlık açarak kendinize güldürmeyin, sadece yeteneğinizi konuşturun.
Dost başa düşman ayağa bakar, boya bakan yok.