Boyum uzar mı konusu açanlara öneriler

illedelinux

Decipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Boyum uzar mı gibi boyunun kısa kalmasından endişe edenler bu gereksiz ve psikolojik düşüncelere nereden sahip oluyorlar bilemiyorum. Herhalde Hollywood filmlerindeki dev cüsseli uydurma kahramanlardan veya bilemediğim daha başka etkenler olabilir.
Gerçek yaşamda boy çok önemli değildir, hatta kısa ve orta boyluların avantajı daha fazladır.

Vatanı kurtaran ve devlet kuran Atatürk'ün boyu 1,74 santim.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal'ın boyu 1,60 santim.
Sayısız devlet kuran Türklerin boyu kısa ve orta düzeydedir.
ABD'lileri gerçekte dayak delisi eden Bruce Lee'nin boyu 1,72 santim.
Bruce Lee'nin ustası Yip Man'ın boyu 1,63 santim.
Ünlü Tom Cruise'un boyu 1,70 santim.
Napolyon Bonapart’ın (ölmezse herhalde başka gezegenleri de alırdı) boyu 1,68 santim.
Brezilya'lı, etrafında kızların dört döndüğü, hatta kız hayranı çok olduğu için başı derde giren dünyanın en kısa futbolcusu Elton Gomes sadece 1,54 boyunda.
Maradona gibi efsane futbolcu 1,67 santim.
NBA gibi basket liginde oynayan bir çok kısa boylu oyuncu vardı, bunlardan biri olan Tyrone Curtis 1,60 boyunda ve takımın en başarılı oyuncusuydu.

Bu liste sonsuza kadar böyle gidebilir.
Anlayacağınız bu dünyada her boyda insana yer var. Boyum kısa, boyum uzar mı gibi endişeler son derece yersiz, anlamsız ve kendini kandırmaktan öte gitmeyen saçma düşüncelerdir.
Bu nedenle boşuna telaş etmeyin, boşuna burada başlık açarak kendinize güldürmeyin, sadece yeteneğinizi konuşturun.
Dost başa düşman ayağa bakar, boya bakan yok.

Arkadaşlar yaşım 14 boyum 1.58. Boyum daha da uzar mı?(!)

Bu konuları açan kişilerin Sosyal’in düzenli okuyucuları olduğunu sanmıyorum. Bu konu pek de bir değişiklik yaratmayacak.

Bir kaç kişi için bile işe yararsa ne mutlu, ayrıca üye olmayan ziyaretçiler için de işe yarayabilir.

Güzel olmuş, bir şey de ben ekleyeyim.
Arkadaşlar büyük boy olan insanlar ekstra durumlar olmadığı sürece yaşlanırken hızlı çökerler(harika genetiğiniz yoksa). Genelde kadınlarda daha ağır oluyor çökme olayı. Ne uzun ne kısa ortası makbuldür. Sonuçta boyu değil işlevi...

Bu liste sadece size özel. Bu liste sayesinde fikirlerinin değişeceği yok çünkü herkes uzun boy sevebilir/sevmeyebilir, herkes kısa boy sevebilir/sevmeyebilir. Yani kısa boyu övmek yerine boylarının nasıl uzayabileceği hakkında tavsiye vermek daha mantıklı olurdu.

Sakin kalmaya çalışan bir çok kullanıcı yinede öneri yapıyor , bu konuda kesinlikle gözünüz arkada kalmasın.

Boyundan çok işlevi önemli yani.

Uzun olup da eğitimsiz olmak ve bir işe yaramamak da var. Zaten boy da tek başına tipe etki etmiyor. Çözemedim gitti boy takıntısını.

Çok güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim öncelikle. Herkes uzun boylu olmak zorunda değil. Bu yine toplumun bize dayattıklarından sadece bir tanesi. Herkesin annesi babası aynı eğil, genetik farklılıklar olduğuna göre ileride kısa da olabilirsin uzun da. Ayrıca beslenme alışkanlıkları, ergenliğe girilen yaş, ilgilenilen spor dalları da en az genetik özellikler kadar önemli. Başkası 12,5 yaşında 1.75 diye sen de olmak zorunda değilsin. İnsanlar bunu kavrayamıyor maalesef ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…