Bozuk anakart veya işlemci diğer parçalara zarar verir mi?

Skyress

Megapat
Yer
Duchy of Toussaint
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Sorum başlıktaki gibi. 1 haftadır şu konuda uğraşıyorum ve artık 1 parçanın kesinlikle bozuk olduğunu anladım. O yüzden bir arkadaşımın bilgisayarında kendi parçalarımı teker teker deneyeceğim, çünkü neyin bozuk olduğu belirsiz. Anakart ya da işlemcim bozuksa, bu benim veya arkadaşımın bileşenlerine zarar verir mi?

Bozuk anakarta PCI girişine ekran kartı takarsan arızasına bağlı olarak muhtemelen yanar.
Sorunun ekran kartında olduğunu sanmıyorum, çünkü ekran kartı varken görüntü geliyor 10 saniye de olsa ara sıra, ama onboard olarak anakarta bağladığımda hiç bir görüntü alamıyorum. Sadece bip sesi kesiliyor. Bence sorun ya işlemcide, ya da anakartta.

Peki diyelim ki bu bozuk ekran kartını başka bir bilgisayara bağlarsak, diğer parçalar bozulmaz değil mi?

Ben bozuk ekran kartıyla ilgili bir şey söylemedim anakartın PCI girişi bozuksa ve ona ekran kartı takarsan yanacağını söyledim. Bozuk bir ekran kartını herhangi bir anakarta takınca anakarta zarar vereceğini sanmıyorum.

Tamam, ben de cevabını verdim. Ekran kartı yansa nasıl görüntü versin? Cevabınız için teşekkür ederim.

İfadeler: akt
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…