Bozuk Android telefondan veriler nasıl kurtarılır?

Makaleler
15
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Arkadaşımda bir Android telefon var. Markası yanılmıyorsam General Mobile. Oldukça eski bir model, dokunmatik.

İnternete bağlanmıyor, Bluetooth ile aktarım yapamıyor, kablo ile bilgisayara bağlanmıyor. İçindeki verileri nasıl kurtarabilir? Telefoncular içindekileri alabilir mi?

Cihaz modeli nedir?

Kablo ile bağlanması gereken parçayı onarıp ekran açılmasa bile verileri alabilirler diye biliyorum.

Kablo ile bilgisayara bağlanmiyor demissin aktarım tipini secip deneyebilirsin

Yıllar önce öyle yapmasını söylemiştim fakat işe yaramamıştı. Aktarılmıyor.

Cihazdan veri çekmek için verilerin depolandığı alana erişim sağlamanız gerekiyor.

Erişim için ya cihaz USB portundan tamir edilip bir PC yardımıyla zorla da olsa kırılıp açılması sonrasında verilerin PC üzerine çekilmesi gerekiyor. Önerim tüm verilerin çekilmesidir çünkü unuttuğunuz şifreler ve hesaplar çoğu zaman Google da çerezlere kaydedilir ve başka cihaza istisnasız aktarılırsa girdiğiniz sitede o çerezler açılacağından oturumunuz devam edebilir. Çoğu zaman PC portunda USB bellekle bu işlemi yapmışlığım oldu, Windows 10 PC de Chrome ile alaklı her şey çekilir, sanal makinede Windows 10 kurulum Chrome yüklenilir ve simüle ortamda bu veriler aktarılarak çalıştırılır. En kötü ihtimalle veriler doğrulama falan ister cihaz farklı olduğu için bildirim gider ancak bunu daha hiç yaşamadım.

Yani zaten arkadaşımın hesap erişimiyle ilgili sorunu yok diye biliyorum sadece içindeki fotoğraflar gibi şeylere erişmesi gerekiyor. Dolayısıyla içindeki her şeyi çekmemize gerek yok. Benim tek endişem, camı gerçekten çok kırık. Şarj kısmı da un ufak. Ekran açılıyor fakat tamir için telefonu açtığımızda ben ekranının çalışacağından pek emin değilim. Ekranı görmesek de gereken fotoğrafları aktarabilir miyiz ki?

Eski tabletime elektronikçi tarzı Micro USB girişini iptal edip kablo bağlamıştım. İstedikten sonra mümkün ama yapan kişi bulmanız zor.

Ah üzgünüm uyarı yedim ve size cevap vermedim, şimdi müsait olabiliyorum.

Bozuk cihazın çalıştığından emin iseniz size gereken tek şey kablo ve cihazın çalışması. YouTube'da bildiğim kadarıyla ekranı olmadan/görmeden bu işlemi yapabilen bir dostumuz vardı o arkadaşta orta tuşlu Samsung bir telefon kullanıyordu ve görmeden işlemlere devam ediyordu (ezbere). Bilgilere erişimi sağlamak kolay 2 farklı yöntem var.

PC'den dosyalara o an çözüp erişmek.
PC'den cıhazın şifrelerini (ekran kilidini) kaldırıp telefon ana menü de iken cıhazı PC'ye bağlamak ve ardından PC'den o şekilde verileri çekmek.

Bana soracak olursanız depolamaya erşitiğiniz gibi direkt tüm dosyaları CTRL+a yaparak PC'ye aktarmanız.

Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…