Bozuk BIOS'u Güncelleme İle Düzeltme Mümkün mü?

Makaleler
1
Yer
Çankaya/Ankara
Arkadaşlar. Benim laptop artık BIOS'a girmiyor. BIOS güncellemesini yapalı 1 yıl oldu. Neyse HDD'yi çıkarınca kendi açıyor ama ayarları hiçbir türlü kaydetmiyor. BIOS Update yapsam bilgisayara bir şey olur mu ya da sorunu çözer mi? (Başka bir BIOS Update olmadığı için aynı sürümü kurma.)
  • Laptop: Lenovo V570C

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak BIOS pilinizi çıkartın, bir BIOS'u sıfırlamaya çalışın. Bu şekilde de aynı şekilde olumsuz geri dönüş alırsanız, buradan indirin son sürümünü, bu link üzerinden ise açıklamaları takip ederek kurulum işlemini devam ettirin. Yine olmaz ise geri dönüş yapın ona göre başka şeyler deneyelim.

İlk olarak BIOS pilinizi çıkartın, bir BIOS'u sıfırlamaya çalışın. Bu şekilde de aynı şekilde olumsuz geri dönüş alırsanız, buradan indirin son sürümünü, bu link üzerinden ise açıklamaları takip ederek kurulum işlemini devam ettirin. Yine olmaz ise geri dönüş yapın ona göre başka şeyler deneyelim.
Dedim ya zaten aynısını kurdum ve kurmayı biliyorum. BIOS pili laptopun hangi kısmında?

@EFI Shell Yardımcı olmak amacı ile bir mesaj yazıyoruz, ne bu bilmişlik üslubu ? Konuya o kadar hakim iseniz ne diye konu açıyorsunuz ? " BIOS Update yapsam bilgisayara bir şey olur mu ya da sorunu çözer mi? " Nerede belirtmişsiniz acaba bunu : "aynısını kurdum ve kurmayı biliyorum" cümlesini ? Güncelleme yapmalımıyım, yapsam bir sorun olur mu ?demişsiniz ben de indirin buradan, kurun dedim. Nereden Kurulum yapmayı nasıl öğrendiyseniz, BIOS pili çıkartmayı da oradan öğrenin.

@EFI Shell Yardımcı olmak amacı ile bir mesaj yazıyoruz, ne bu bilmişlik üslubu ? Konuya o kadar hakim iseniz ne diye konu açıyorsunuz ? " BIOS Update yapsam bilgisayara bir şey olur mu ya da sorunu çözer mi? " Nerede belirtmişsiniz acaba bunu : "aynısını kurdum ve kurmayı biliyorum" cümlesini ? Güncelleme yapmalımıyım, yapsam bir sorun olur mu ?demişsiniz ben de indirin buradan, kurun dedim. Nereden Kurulum yapmayı nasıl öğrendiyseniz, BIOS pili çıkartmayı da oradan öğrenin.
Yo belirttim. Parantezli kısım ve ve 3. cümlede mevcut.

@EFI Shell 1 Yıl içerisinde başka güncelleme çıkarılma durumu mevcut. Hayır yani madem belirtmişsin, biliyorsun başka sürümü olmadığını, e o zaman neye soruyorsun ki indirsem ne olur diye ? Benim zaten ilk önerim BIOS sıfırlama idi, en son ki örneğin artık olmazsa onu deneyin demekti. Kendiniz ile çelişiyorsunuz...

@EFI Shell 1 Yıl içerisinde başka güncelleme çıkarılma durumu mevcut. Hayır yani madem belirtmişsin, biliyorsun başka sürümü olmadığını, e o zaman neye soruyorsun ki indirsem ne olur diye ? Benim zaten ilk önerim BIOS sıfırlama idi, en son ki örneğin artık olmazsa onu deneyin demekti. Kendiniz ile çelişiyorsunuz...
İndirdim tekrar. Analiz yaparken Phoneix BIOS onarıcı WinFlash yüzünden yeşil ekran verdi. (Windows Insider Preview kullandığımdan) Sebebi ise WinFlash64.sys yüzünden olmuş. Şimdi WinFlash ile onarmayı deneyeceğim.
@Predator Titan en son BIOS 2011 yılında çıkmış. Bu da demek oluyor ki laptopun üretildiği yıl çıkmış. Maalesef V570 ve V570C'ler durmuş eski bir seri. Desteği 2012'de bitirmişler. NOT: BIOS update'yi hiçbir yerden öğrenmedim. Kendim hiçbir videoya bakmadım.

Son düzenleme:
Buradan CMOS/BIOS pilini çıkarmayı izleyebilirsiniz. Mümkünse yukarı da bir arkadaş belirtmiş, pil'i değiştirin satın alabilirseniz.
Bende bu arkadaşı izlerim hep. Kendisi V570 kullansa bile yardım videoları işe yarıyor. Herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı