Bozuk disk nasıl değiştirilir?

kanfur

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar E diski bozuk. Sürekli PC'yi kapatıyor, oyun oynayamıyorum. C diski de SSD. Onda sorun yok. PC'yi açtığımda doğru diski nasıl anlarım? PC laptop. Bir de E diskini değiştirmek istersem format şart mı olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
E diskinde birşey yoksa, üstüne gelip biçimlendir deyin. Formatlanmış olur. Donanım arızası varsa her türlü kitleyebilir. Çıkarmanız gerekebilir.

Windows + X bas ve disk yöneticisini aç. Oradan ekran görüntüsü paylaş.

Bilgisyarının kapanmasının *bozuk* E ile ilgili olması saçma.

E diskinde birşey yoksa, üstüne gelip biçimlendir deyin. Formatlanmış olur. Donanım arızası varsa her türlü kitleyebilir. Çıkarmanız gerekebilir.
Donanımsal arıza olup olmadığını test edeceğim basit bir program var mı? ( aynı oyunu c diskine atınca hiç hata almıyorum ama E diskinde yarım saat sonra oyun kitlenmeye başlıyor. )

CrystalDisk

E diskinin (3. satır) solundaki kısma (disk alanı) sağ tıklayın ve diski çevrimdışı yapın.
Çevirimiçi olduğu için sorun yaşıyorum acaba? Eve geçince dediğinizi yapacağım

Disk çevrimiçiyken çalışır, çevrimdışıyken kapalı kalır. Elektronik devresinde bir sorun yoksa çevrimdışıyken sistemi etkilemez.

CrystalDisk ile disk sağlığına bakın.
Disk sağlığına bakmak için çevrimdışı mı olması lazım

Oyunlar SSD'ye atılır ki hızlı açılsın. HDD'ye atarsanız kanser eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…