Bozuk HDD İçindeki Windows Lisans Kodunu Öğrenmek

fnrkan95

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Samsung NP550P5C S05TR laptop sahibiyim. Harddiskim bozuldugu icin yeni SSD aldim fakat orjinal olan Windows'umun keyi laptop umun altinda yazmiyor. Nasil orjinal olarak kurulum yapabilirim? Teşekkürler.

Bu mümkün gibi görünmüyor.
Bunun nedeni her bir sistem için yeni bir kod lazımdır.
Ve bozuk bir sabit disk içinden dosya çıkarmak pek de mümkün gibi görünmüyor.

HDD bozulmadan önce sistemi Windows 10'a güncellediyseniz ve Redstone güncellemesi dahil son sürümde kullandıysanız, sisteme oturum açtığınız bir Microsoft hesabı olmalı. Hotmail adresiniz yani. SSD'yi takıp Windows kurulumu yaptığınızda aynı hesap ile Windows'ta oturum açtığınızda (İnternette değil, Windows ayarlarında) sistemin otomatik etkinleşmesi gerek. Eğer güncel Windows 10 kullanmadıysanız tek şansınız bozuk HDD ile bilgisayarı açıp ekstra yazılım ile lisans kodunuzu öğrenmek. Disk formatlandıysa yapacak bir şey yok. Önerilerim sizin için geçerli değilse yeni lisans almanız gerekiyor. Kinguin, G2A ve Gittigidiyor gibi sitelerde OEM lisans satılıyor ortalama 85 TL civarına.

Windows 10'u kullanıyordum zaten Redstone güncellemeleri de yapmıştım. Windows 10 temiz kurulum yaptıktan sonra dediklerinizi deneyeceğim, çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı