Bozuk HDD'den dosyalar nasıl kurtarılır?

hikennosabo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, HDD bozuldu. Açılırken onarım yapıyor, sonra da gelişmiş seçenekler sunuyor. Güvenli moda girip dosyalarımı kurtarabilir miyim? Ve güvenli moda giriş yapamıyorum.

Dün bu sorunu çözdüm. En temizi en az 16GB'lık bir usb'ye rufus aracılığı ile işletim sistemin neyse, aynı işletim sistemine sahip olan bir bilgisayardan windows iso yazdırmak.

Ama Rufus ayarlarında "WINDOWS TO GO" seçmelisin.

Eğer bunu seçerek iso dosyasını usbye yazdırırken, bilgisayarı bu usbden açmaya kalktığında işletim sistemini usbden açacak.

Ve sen de harddiskini flash bellekmiş gibi göreceksin bilgisayar açıldığı zaman. Başka bir usb takıp içindekileri alabilirsin. :)
Dün bu sorunu çözdüm. En temizi en az 16GB'lık bir usb'ye rufus aracılığı ile işletim sistemin neyse, aynı işletim sistemine sahip olan bir bilgisayardan windows iso yazdırmak.

Ama Rufus ayarlarında "WINDOWS TO GO" seçmelisin.

Eğer bunu seçerek iso dosyasını usbye yazdırırken, bilgisayarı bu usbden açmaya kalktığında işletim sistemini usbden açacak.

Ve sen de harddiskini flash bellekmiş gibi göreceksin bilgisayar açıldığı zaman. Başka bir usb takıp içindekileri alabilirsin. :)
Sonra zaten format atacaksın. Dediğim yol en temizidir. Ve bunun için bozuk olan pc dışında bir bilgisayar (işletim sistemi aynı olan) ve 2 tane usb gereklidir.
Arkadaşlar, HDD bozuldu. Açılırken onarım yapıyor, sonra da gelişmiş seçenekler sunuyor. Güvenli moda girip dosyalarımı kurtarabilir miyim? Ve güvenli moda giriş yapamıyorum.
Windows 10 kullanıyorsan gelişmiş seçenekler kısmında Windows'u bilgisayarımdan yeniden yükle / Bulut aracılığıyla indir diye bir seçenek var. Bu seçersen de verilerini kaybetmeden temiz kurulum gerçekleştirebilirsin.

Dün bu sorunu çözdüm. En temizi en az 16 GB'lık bir USB'ye Rufus aracılığı ile işletim sistemin neyse, aynı işletim sistemine sahip olan bir bilgisayardan Windows ISO yazdırmak.

Ama Rufus ayarlarında "Windows to GO" seçmelisin.

Eğer bunu seçerek ISO dosyasını USB'ye yazdırırken, bilgisayarı bu USB'den açmaya kalktığında işletim sistemini USB'den açacak.

Ve sen de hard diskini flash bellekmiş gibi göreceksin bilgisayar açıldığı zaman. Başka bir USB takıp içindekileri alabilirsin. :)

Sonra zaten format atacaksın. Dediğim yol en temizidir. Ve bunun için bozuk olan PC dışında bir bilgisayar (işletim sistemi aynı olan) ve 2 tane USB gereklidir.

Windows 10 kullanıyorsan gelişmiş seçenekler kısmında Windows'u bilgisayarımdan yeniden yükle / bulut aracılığıyla indir diye bir seçenek var. Bu seçersen de verilerini kaybetmeden temiz kurulum gerçekleştirebilirsin.

Dosyalarımı sakla diyorum bulut olarak seçtiğimde hata veriyor.
Sanırım HDD bozuldu.

Sanırım HDD bozuldu.
Bu işini görebilir. Yada yukarda arkadaşın dediğin gibi bi flasha OS yükle ordan boot et. Arızalı HDD'ye ulaşmaya çalış.

Sanırım HDD bozuldu.
Yaşadığın sorun benimkiyle aynı. Düzeltmenin en sağlıklı yolu dediğimi yapman olacak. Eğer yeni nesil BIOS kullanıyor isen Rufus üzerinden GPT seçeceksin. Eski nesil BIOS ise MBR seçeceksin. Windows to go'yu seçmeyi unutma. Yapılış konusunda sıkıntı yaşarsan internetten USB'den başlatılan windows nasıl kurulur adlı videoları izleyebilirsin

Kaç MB dosya kurtarman lazım?

Fazla değil fotoğraf kurtarcam.
Yaşadığın sorun benimkiyle aynı. Düzeltmenin en sağlıklı yolu dediğimi yapman olacak. Eğer yeni nesil BIOS kullanıyor isen Rufus üzerinden GPT seçeceksin. Eski nesil BIOS ise MBR seçeceksin. Windows to GO'yu seçmeyi unutma. Yapılış konusunda sıkıntı yaşarsan internetten USB'den başlatılan Windows nasıl kurulur adlı videoları izleyebilirsin.

O zaman ben şey yapacağım yeni SSD sipariş verdim dayımın PC'den ISO aktarıp Windows kuracaktım. HDD'ye baştan kurarsam düzelir sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı