Bozuk HDD'den veriler nasıl alınır?

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
Birkaç gün önce yeni bir hard disk aldım. Hard diskim arızalıydı. Yeni hard diskime temiz format attım ama eski arızalı olan hard diskimden verileri alamıyorum. Bilgisayar görmüyor. İçinde fotoğraflar videolar vesaire var. Ne yapabilirim?

Öncelikle merhaba, harddiskinin sadece dış kısmı mı yandı yoksa diskte mi gitti bilemiyoruz. Sana önerim bir tamirciye götürmen onlar tozsuz ortamda içindeki DVD gibi diski çıkarıp başka bir kalıp sürücüye koyuyor yani tamir ediyor. Senin yapabilmen çok zor.
Sadece diskin üstündeki anakart yanmışsa bir ihtimal tek başına çıkma tamirciden bulur yaparsın ama garanti veremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Yüksek ihtimalle disk hata algılayıp RAW formatına dönmüştür. İnternetteki veri kurtarma programları ile şansınızı deneyebilirsiniz ben denedim bayağı fotoğrafımı kurtardım fakat bazı fotoğraflarda renk bozulması vs olmuştu.
Burda bahsedilen programları deneyerek arızalı diskten veri kurtarabilirsiniz fakat bu veri kurtarma işlemi profesyonel bir işlem değildir eğer mekanik bir arıza varsa ve disk dönmüyorsa veya başı arızalıysa bu işlem olmaz. Ama sadece bad sector veya bozuk dosya sistemi varsa işe yarar.

Daha önce de bir hard diskim arızalandı. Ondan hala veri alabiliyorum. Fakat son bozulan hard Disk'i boot menüden bilgisayar görüyor. Sağlam hard disk ile bilgisayarı açtığımda arızalı hard diski görünmüyor. Verilerimi alamıyorum.

Yüksek ihtimalle disk hata algılayıp RAW formatına dönmüştür.

Hiç bunu düşünmedim arıza deyince aklıma yazılımsal sorun gelmedi

Acaba çalıştıra girip diskmgmt.msc yazabilir misin?
Orada hard diskin gözüküyor mu gözüküyorsa hangi formatta bize SS atman mümkünse daha yararlı olur.

Artı -1 Eksi

İnanın bir fikrim yok. Arızalı disk boot menüden görülüyor sadece. Bilgisayarı açtığımda sadece şu anki sağlam olan hard disk görünüyor.

Deneyeceğim. Umarım sorun çözülür.

Sağlam hard disk ile bilgisayarı açtığımda arızalı hard diski görünmüyor.

Boot menüne sağlam hard diski takınca arızalı olan gözükmüyor mu?
İnanın bir fikrim yok. Arızalı disk boot menüden görülüyor sadece. Bilgisayarı açtığımda sadece şu anki sağlam olan hard disk görünüyor.

Deneyeceğim. Umarım sorun çözülür.

Arkadaşın dediği gibi RAW formatındaysa diski birleştirip ayırman gerek biçimlendirme isteyecek bunu hiçbir şekilde formatsız halledemezsin sonrasında sana bir program bulucaz veri kurtarma için ondan önce de birkaç adım var.

Artı -2 Eksi
Boot menüne sağlam hard diski takınca arızalı olan gözükmüyor mu?

Şimdi şöyle arızalı hard disk bilgisayarı açmıyor. İki hard disk kabloları takılı olunca bilgisayarda boot menüden bilgisayar da sağlam hard diski seçmek zorunda kalıyorum. Arızalı hard disk gözüküyor. Sağlam hard disk ile bilgisayarı acabiliyorum. Ama bilgisayarım da sadece sağlam diskim gözüküyor.

Her şey diskin gözüküp gözükmediğine ve dosya sistemine bağlı.

RAW durumu olabilir sen dediğim gibi çalıştırı hallet bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…