Bozuk İşlemci Nasıl Anlaşılır

Eternalsku

Decapat
Arkadaşlar ekrana görüntü vermeyen bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm. Anakartta sıkıntı olduğunu söyledi. Evde deneme yanılma yoluyla ben de bu kanıya vardım. Yeni bir anakart aldım. Hala görüntü alamıyorum. RAM'imi başka bilgisayarda denedim çalışıyor. Onboard görüntü almayı denedim ekran kartında da sıkıntı yok. Tek şüphem işlemci ve anakart.
Bozuk işlemci nasıl anlaşılır arkadaşlar. Yardımcı olur musunuz. Ne yaptıysam görüntü alamıyorum 2 aydır.
Sistemim;
  • Athlon X4 880K İşlemci
  • Asus GeForce GT 1030 Ekran Kartı
  • 8GB DDR3 1600 MHz AMD İşlemci RAM
  • Yeni anakartım: A68HM P33 V2
  • Eski anakartım: A68HM E33 V2
  • 420W PSU'lu Rampage Glory g01 Kasa
  • 500GB Toshiba HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski ve yeni anakartım tam tersi olacak. Sorunum güncel
Yardımlarınızı bekliyorum

İşlemci bozuksa bios uyarı verir şayet anakart bozuksa hiç açılmaz elektirik gelir kapanır.Ekran kartını çıkarıp onboard olarak sorunsuz açılıyorsa ekran kartı bozuktur.

Hiç görüntü gelmiyor mu? Buna cevap verebilir misin yani bios ekranına bile giremiyor musun?

İşlemci bozuksa bios uyarı verir şayet anakart bozuksa hiç açılmaz elektirik gelir kapanır.Ekran kartını çıkarıp onboard olarak sorunsuz açılıyorsa ekran kartı bozuktur.
Onboard açılmıyor. Ekrana görüntü gelmiyor dolayısıyla BIOS uyarı da vermiyor.
Pc 1 2 saattir açık daha kapanmadı. Ama görüntü yok.

Dönüştürücü kullanıyorum hem tvde de denedim hala aynı dönüştürücüyü çıkarıp takınca monitör tepki veriyor

Dönüştürücüde sorun olmayabilir yüksek ihtimalle vga kabloyu hdmı olarak ara dönüştürücü kullanıyorsun bilgisayarım hiç kapanmadı hala açık diyorsun bu durumda donanımsal bir sorun büyük ihtimalle yok yani VGA kablosunu değiştirebilir misin rica etsem dönüştürücüye giren kabloyu (dönüştürücü sağlam dediğin için diyorum)

Tamamdır kardeşim deniyorum hemen. Ama hiç sanmıyorum monitörde sıkıntı olacağını. Lütfen bir yere ayrılma yardımına çok ihtiyacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…