Bozuk İşlemci Nasıl Anlaşılır

Kardeşim arızam RAM çıkarıp takarken oldu. Gittim anakart aldım yeni. İşlemciyi bozacak hiçbir hamle hareket yapmadım.

Sistem bu. Kablolama ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta sıcaklık var, fanlar işlemci fanı dahil çalışıyor, işlemcide voltaj var, ekran kartı da ısınmış. RAM'lere de voltaj geliyor. Sıra ile tek soket RAM şeklinde dener misin açmayı? Ama soketleri değiştirerek dene yani bir rAM belleği sıra ile iki sokete tak dene sonra diğer belleği aynı şekilde dene hala tepki vermiyorsa kasadaki voltajı boşaltıp tekrar dener misin?

Tekrar diyorum arkadaşa boşuna işlemci aldırmayın para kolay kazanılmıyor bu kardeşimizin sorunu işlemci değil.

Soketleri değiştirerek defalarca denedim hala aynı. Voltajı nasıl boşaltacağım?

Bu arada elimde zaten 1 adet RAM var. O da başka PC'de denendi çalışıyor.

PC açıldıktan sonra HDD okuması bitince kapatma düğmesine normal kapatma için basın (basili tutmayın normal açma veya kapatma gibi basın) ve bekleyin. Eğer PC kapanırsa problem ekran kartı, kablo, ya da monitor.

GT 1030'larda DVI-D mevcut yani her VGA'ya çevirici çalışmaz. Mümkün ise HDMI veya DVI ile çevirici olmadan doğal bağlamanız.

4-5 ay dönüştürücü ile sorunsuz kullandım dediğinizi deneyeceğim şimdi.

Dediğinizi yaptım PC kapanmadı. Çalışıyor.

PC kapanmadı ise sorun ekran kartı değil. PC açılmamış. Sistem hiç post ekranına gelmemiş bunun neden olabileceği 4 parça var anakart işlemci RAM PSU.

Sırayla RAM ve işlemciyi çıkartıp onlar olmadan PC'yı açmaya çalış. Ama aynı anda ikisini birden çıkartma. Eğer çıkarttığın parçada PC değişik bir hareket yapmıyor ise büyük ihtimal o parça sorunlu. İmkan varsa başka bir PSU ile dene. Fanlar dönüyor bile olsa PSU yüzünden çalışmayan PC'ye denk geldim.

Dediklerinizin hepsini teker teker yaptım. İşlemciyi çıkardım aynı. RAM'i çıkardım aynı. PSU değiştim aynı.

O zaman anakart olma ihtimali çıkıyor ortaya. Ama zaten anakartı yeni almışsınız. Bu şekilde de tespit edilmedi ise sistem de başka parçalar ile deneme yanilmadan başka çare kalmıyor. PCI Debug LED olmuş olsa direkt anlaşılır ama o da her evde olacak bir şey değil.

Anakartı kutusundan çıkardığımda soğutma köprülerinde bi zedeleme gözlemedim. Kutululama da özensizdi. Acaba iade mi etsem?

Tam emin olmak için dediğim gibi farklı parçalar ile deneme yanılma ile test etmek gerek gibi anakartın tam bozuk olduğunu söyleyemem elbet benimki uzaktan bir tahmin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…