Bozuk klavye sisteme kısa devre yaptırıp kilitleyebilir mi?

J3qz

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Son zamanlarda sürekli karşılaştığım bir hata var ve o kadar forum gezmeme rağmen bir cevap bulamadım. Eski sistemime sadece R7 240 yerine 1050Tİ taktım ve o zamandan beri sadece oyunlarda sistem birden donup kalıyor ve hiçbir şekilde tepki vermiyor. Kasa çalışmaya devam ediyor, ayrıyeten farklı ya da yüksek bir ses falan da gelmiyor. Yeni fark ettiğim bir detay ise donduktan sonra sadece 3-4 saniye sonra klavyenin ışıkları sönüyor yani gücü kesiyor. Mouse ve kulaklık çalışıyor, kasa zaten çalışıyor ama sadece klavyeyi çıkarıp 3.0 ya da normal bir USB girişine takmama rağmen çalışmıyor. Acaba klavyem bozuk olabilir ve sisteme kısa devre yaptırıp çökmesine neden oluyor olabilir midir? Böyle bir şey mümkün mü?

Sistem Özelliklerim:

G4560 işlemci.
8 GB 2400 MHz DDR4 RAM.
1050 Ti ekran kartı.
H110M-DVS r3.0 Anakart.
120 GB SSD, 1 TB HDD.
Hadron HD413 600W PSU.

Ekran kartını taktıktan sonra sorun oluştuğu için, bakmanız gereken ilk bileşen ekran kartı. PSU 600W olduğu için fazlasıyla yeter o sisteme. Ekran kartını kaldırmama gibi bir durum söz konusu değil. En fazla oyunlarda FPS düşmesi oluşur darboğazdan dolayı. Herhangi bir PCI-exp slotu olan bütün anakartlarda, kilitlenme yapmadan çalışması lazım o ekran kartı. Ayrıca sizin anakartınız o ekran kartı ile uyumlu bir anakart nesil olarak.

Ekran kartını taktıktan sonra sorun oluştuğu için, bakmanız gereken ilk bileşen ekran kartı. PSU 600W olduğu için fazlasıyla yeter o sisteme. Ekran kartını kaldırmama gibi bir durum söz konusu değil. En fazla oyunlarda FPS düşmesi oluşur darboğazdan dolayı. Herhangi bir PCI-exp slotu olan bütün anakartlarda, kilitlenme yapmadan çalışması lazım o ekran kartı. Ayrıca sizin anakartınız o ekran kartı ile uyumlu bir anakart nesil olarak.
Hocam belli ki anlayan birisiniz. Bu hatadan dolayı yemin ederim çıldırmak üzereyim. Bir fikriniz var mı sorunum ile ilgili?

Hocam belli ki anlayan birisiniz. Bu hatadan dolayı yemin ederim çıldırmak üzereyim. Bir fikriniz var mı sorunum ile ilgili?

Eski ekran kartınız ile tekrar deneyin sisteminizi. Eğer aynı hatayı vermiyorsa sorun 1050 ekran kartındadır. Ya da imkanınız varsa sorun çıkaran ekran kartını başka bir PC de deneyin. Muhtemelen aynı sorunu yaşatacaktır.

Eski ekran kartınız ile tekrar deneyin sisteminizi. Eğer aynı hatayı vermiyorsa sorun 1050 ekran kartındadır. Ya da imkanınız varsa sorun çıkaran ekran kartını başka bir PC de deneyin. Muhtemelen aynı sorunu yaşatacaktır.
Hocam maalesef eski kartı sattım nakit ihtiyacından dolayı ama daha önce hiç bu tarz bi sorun yaşatmamıştı. Yine de öneriniz ve ilginiz için teşekkürler.

Hocam maalesef eski kartı sattım nakit ihtiyacından dolayı ama daha önce hiç bu tarz bir sorun yaşatmamıştı. Yine de öneriniz ve ilginiz için teşekkürler.

İşlemcinizde HD610 grafik birimi varmış. Ekran kartını söküp görüntüyü anakarttan alarak deneyin sisteminizi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı