Bozuk olabileceğini düşündüğüm CPU ve RAM'e bağlı yüksek kullanımlar

Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
123
Bilgisayarı aldığım günden bu yana (Temmuz 2018) görüntü problemi vardı, fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyordu. (DP ve HDMI olmak üzere iki kablo ile de denendi, kablolarda herhangi bir sıkıntı mevcut değil.) Bu sebepten ötürü sürekli bilgisayarı inceledim, garantiye gönderdim. İlk gönderimimde pinlerin yanında oksitlenme olduğu söylendi ve tamiri yapıldı. Geldikten sonraki 2 ay sorunsuz kullandım lakin diğer aylarda tekrar sorunlar çıkmaya başladı. Her neyse işte her seferinde bazı kabloları çıkarıp taktım vs. lakin son seferinde (1 hafta önce) bunların hiçbiri çalışmadı. Bilgisayarı komple söküp temizleyip ardından yeniden kurdum ve yine çalışmadı. Tüm aşamalara takiben RAM'leri teker teker taktığım zaman karşılaştığım tablo şu şekildeydi. Tek RAM olacak şekilde sadece 1 tane RAM'i B1 slotuna taktığım vakit bilgisayar açılmıştı. Diğer olasılıkları da deneyerek ilk önce tek RAM'i B2, A1, A2 slotlarına taktım lakin sonuç vermedi (Vermemesi mi gerekiyordu bilmiyorum. Cahilliğim olabilir affola.) Sonra tekrardan 2 RAM'i slotlara takmayı denedim ve yine aynı şekilde açılmıyordu. 1 RAM slotu hariç diğerlerinin oksitlenmeye bağlı olarak bozulduğunu düşünüyorum (RAM slotlarının üst tarafında kahverengi lekeler vardı.) Lakin beni bir ay idare etmesi gerekiyor, şu an garantiye gönderme imkanım yok. Buna bağlı olarak 8 GB RAM'i 1. slota takarak kullanıma başladım. Baktığım zaman eskisine oranla tabii ki aşırı derecede performans farkı var. Lakin sorun şurada başlıyor. Ara sıra bilgisayar kastığında görev yöneticisini açıyorum ve değerleri kontrol ediyorum. Karşılaştığım tablo korkutucu, CPU kullanımı %100 ve RAM kullanımı da %100. Bakıyorum acaba bir hata mı var diye. Evet, bir hata var. CPU kullanımı ve RAM kullanımını kullanıma bağlı olarak sıraladığımda ve yazılı değerleri topladığımda ne 100 ediyor, ne 60 ediyor. 60 bile etmiyor. Bu olay biraz beni korkuttu açıkçası. Hani bu bana büyük bir problem yaratır mı? Bunun sebebi ne olabilir? Garantiye göndermek için 1 ay erteliyorum bu çok ama çok zararlı bir şey mi? Sistemde ciddi manada bir sorun olup olmadığını tam olarak nasıl anlayabilirim? Varsa hangi parçada olduğunu nasıl anlayabilirim? Bu sorularımı yanıtlarsanız çok müteşekkir olurum. Sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum.

Sistem özelliklerim:
  • Anakart: ASUS TUF Z370 PLUS
  • CPU: Intel Core i7 8700K
  • RAM: Corsair Vengeance 8x2 16 GB 3000MHz RGB
  • GPU: MSI GeForce GTX1080 Ti Gaming X
  • Sıvı soğutma: Cooler Master ML240L
  • SSD: Samsung 970Evo 250GB
  • HDD: Seagate Barracuda 2TB
  • Kasa: In-Win 101
  • Monitör: ASUS ROG PG258Q 240Hz
İyi forumlar diliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Estağfurullah, şu şekilde evde herhangi bir nem, rutubet vesaire bulunamamakta. Adana'da yaşıyorum, sürekli kapı pencere vs. açık ama yine de nemlenme olmuş. Şaşırmadım açıkçası çünkü Adana yani :D
Bende Adana'da yaşıyorum hava nemli fakat oksitlendirecek kadar değil 😀.
 
Öneriniz için teşekkürler, garantiye göndereceğim yüksek ihtimal ilgilensinler yaptıralım parası neyse verelim yeter ki olsun da :D
Konu için hala yanıt bekliyorum bu arada, yardımlara açığım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı