Bozuk Olan Ram Bilgisayara Zarar Verir mi?

• Konuyu başlatan BilgisayarMeraklısı
  • Başlangıç Tarihi
B

BilgisayarMeraklısı

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar, bende mavi ekran hatası verdiydi. Bende belleği test ettim bozuk çıktı şimdi sadece 2 kere mavi ekran hatası verdi. Şimdi ben bilgisayarı bir süre bozuk olan bellekle kullanırsam bilgisayara zarar verir mi? Ram slotu yanar mı? Bellek tek kanal.

Bellek slotuna bir şey olacağını zannetmiyorum. Ama harddisk yükteyken ani kapanmalardan dolayı zarar alabilir. SSD varsa sorun çıkma ihtimali azalır.
Bu arada bellek garantileri uzun süreler oluyor. Garantiden değiştirebilirsiniz.

Bellek slotuna bir şey olmaz. Ama bilgisayar açılırken olsun, oyun oynarken olsun her yerde performans düşüklüğü olacaktır. Ayrıca @AhmetAksoy Beyin dediği de doğru HDD zarar görebilir.

Oyun oynarken ekran kartının GB'ı yetmediği bazı zamanlarda RAM kendi GB'ını kullanır. Bu durumda Ultra'da oyunları açacak bir PC'in olsa bile RAM'lerin bozuksa Ultra'da oynaman zor olur. Hem HDD'de sorun da olur arkadaş demeyeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…