Bozuk sistem dosyaları nasıl tamir edilir?

HDD çok ısındığı için sistem dosyaları bozulmuş olabilir mi peki bu dosyaları tamir edebilecek program var mı?
(Olayın aslı şöyle bilgisayarın kapağı normalde açık dün geri taktım. Kapağı 2 saat sonra bilgisayarda donmalar oldu, kapağı geri çıkartınca, HDD'nin çok sıcak olduğunu gördüm bugünde bilgisayarı açınca C diskindeki dosyalar taranıyor dedi. Büyük ihtimal bozulmuş, format atmadan nasıl çözebilirim?

Hocam HDD de bir sorun var. Windows ta olsa Windows açılmaz idi. Açılsa bile hemen donar ve bir daha yanıt vermezdi.

Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını (SFC.exe) çalıştırma​

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
  1. Yükseltilmiş bir komut istemi açın. Bunu yapmak için, aşağıdakilerden durumunuza uygun olanı yapın:
  2. Windows 10, Windows 8.1 veya Windows 8 çalıştırıyorsanız, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni çalıştırmadan önce ilk olarak gelen kutusu Deployment Image Servicing and Management (DISM) aracını çalıştırın. (Windows 7 veya Windows Vista çalıştırıyorsanız, 3. Adım'a geçin.)
Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın. Komut işleminin tamamlanması birkaç dakika sürebilir.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Önemli: Bu komutu çalıştırdığınızda DISM, bozulmaları düzeltmek üzere gerekli olan dosyaları sağlamak için Windows Update'i kullanır. Ancak Windows Update istemciniz zaten bozuksa, onarım kaynağı olarak çalışır durumda bir Windows yüklemesi kullanın veya dosyaların kaynağı olarak bir ağ paylaşımındaki ya da Windows DVD'si gibi bir çıkarılabilir medyadaki Windows klasörünü yan yana kullanın. Bunu yapmak için aşağıdaki farklı komutu çalıştırın:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess

Not: C:\RepairSource\Windows yer tutucusunu onarım kaynağı konumuyla değiştirin. Windows'u onarmak için DISM aracını kullanma hakkında daha fazla bilgi için Bir Windows Görüntüsünü Onarma adresinde verilen bilgilere bakın.

1. Komut istemine şu komutu yazın ve ENTER tuşuna basın: sfc /scannow

Komut istemini yönetici haklarıyla - sfc/scannow

sfc /scannow komutu korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları %WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.
    %WinDir% yer tutucu, Windows işletim sistemi klasörünü gösterir. Örneğin, C:\Windows.

Not Doğrulama %100 tamamlanana kadar bu Komut İstemi penceresini kapatmayın. Bu işlem tamamlandıktan sonra tarama sonuçları gösterilir.

1. İşlem tamamlandıktan sonra aşağıdaki iletilerden birini alabilirsiniz:

Windows'un kendi onarma araçları hiç bir zaman hiç bir işe yaramıyor. Açıkçası en kolay yöntem dosyalarınızı kurtarıp temiz bir format atmak olur. Diğer türlü boşa uğraştınız ile kalırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı