Bozulan anakartı iade edince Retail Windows 10 Key gider mi?

intel'legent

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde yeni aldığım anakartın bozulması üzerine ürünü iade ettim. Ancak içinde Retail ürün anahtarı vardı. Microsoft hesabıma giriş yaptığımda sistemi görebiliyorum. Bu ürün anahtarı şu anda başka sistemde nasıl tekrar kullanılabilir? Anakart tamir edilip satışa sunulursa içinde benim ürün anahtarımın bulunması dolayısıyla bir sorun yaşar mıyım (güvenlik açısından)?

Arkadaşlar merhaba, geçenlerde yeni aldığım anakartın bozulması üzerine ürünü iade ettim. Ancak içinde Retail ürün anahtarı vardı. Microsoft hesabıma giriş yaptığımda sistemi görebiliyorum. Bu ürün anahtarı şu anda başka sistemde nasıl tekrar kullanılabilir? Anakart tamir edilip satışa sunulursa içinde benim ürün anahtarımın bulunması dolayısıyla bir sorun yaşar mıyım (güvenlik açısından)?
OEM değilse problem olmaz.

Hocam, güvenlik açısından problem olmaz. Fakat sizin bir Key ihtiyacınız olur. İade edilen kart temizlenir.

Yok, Ama anakarta gömülü olunca Key gider.
Keşke Retail Key'i tasisaydiniz.

Retail key yani;
Tek seferlik değil.
Hocam taşıyacak zaman olmadı sabah kalktığımda anakart tetiklemiyordu.
OEM değilse problem olmaz.
Hocam anahtarı sağlam lisans üzerinden aldım ancak OEM başlığı altında olan değil diğerinden aldım. CMD'den baktığımda kalıcı olduğu yazıyordu. Ben de Retail key olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Şansa belki de OEM gelmiştir bilemiyorum.
Hocam, güvenlik açısından problem olmaz. Fakat sizin bir Key ihtiyacınız olur. İade edilen kart temizlenir.
Eğer key retail ise tekrar kullanabilir miyim hocam bağlı olduğu microsoft hesabı üzerinden?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Denersiniz hocam. Ne tür bir lisans gönderdikleri belli olmayabilir. Lisans türlerine buradan bakabilirsiniz.

OEM lisansı sadece bir anakarta tanıtabilirsiniz, başka bir anakarta taşıyamazsınız fakat Retail lisansda taşıyabilme imkanı da var. Sağlam Lisans'tan aldığınız anahtar da %99 OEM'dir.
Hocam ben bu linkten aldım:

Ama OEM olduğu iddia edilen link bu:

Ayrıca siteden anladığım kadarıyla retail lisansı ayrı OEM lisansı ayrı satılıyor. Benim aldığım linkte ne olduğu belirtilmiyor, mantık olarak MAK olması lazım ancak denediğimde CMD'de kalıcı olduğu yazıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı