Bozulan fare kablosuna normal bir kablo bağlanabilir mi?

Lumberlerr

Centipat
Daha fazla  
Benim farem bozuldu arkadaşlar, büyük ihtimalle kabloyla alakası var testlerimden dolayı kendim yapmak istiyorum. Kabloyu kesip normal bir kablo taksam çalışır mı?

Kabloyu hasarlı yere kadar kesip kısaltarak kullanma imkanınız varsa, yani kullanımınız için yeterli uzunluk kalıyorsa daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.

Kablolar farelerin genelinde sıkıştırma usulü oluyor sanırım lehimden ziyade, benimkinin kablosunda temassızlık vardı Microsoft ofis faresinin kablosunun soketinde iki kablonun yerini bozuk kablonun soketindeki renk sırasına göre değiştirdim taktım fareme 3 aydır çalışıyor sıkıntısız şekilde. Temassızlık yapan sorunlu bir yer varsa orayı tespit edip kısalt birleştir usulü uğraşabilirseniz ve düzgün şekilde halledebilirseniz daha iyi olur, başka fareden çıkma kablo da en azından benim senaryomda çalıştı sıkıntısız şekilde.

Kablolar farelerin genelinde sıkıştırma usulü oluyor sanırım lehimden ziyade, benimkinin kablosunda temassızlık vardı Microsoft ofis faresinin kablosunun soketinde iki kablonun yerini bozuk kablonun soketindeki renk sırasına göre değiştirdim taktım fareme 3 aydır çalışıyor sıkıntısız şekilde. Temassızlık yapan sorunlu bir yer varsa orayı tespit edip kısalt birleştir usulü uğraşabilirseniz ve düzgün şekilde halledebilirseniz daha iyi olur, başka fareden çıkma kablo da en azından benim senaryomda çalıştı sıkıntısız şekilde.

Bu arada USB'yi bilgisayara takınca ışığı yanıp yanıp sönüyor.

Merhaba. Sorun sadece mause'a yakın, iç kablo kırılmasıyla doğrudan ilgiliyse; içten kırık kabloyu sağlam ve ayni kalınlıktaki başka çok telli kabloyla değiştirirseniz (kabloyu lehimle ek yaparak veya kırık kabloyu ani boyda başka sağlam kabloyla mause içindeki lehim terminallerine kadar mause'u açıp iç PCB terminalinden lehimleyerek) mause'nuz tekrar çalışabilir. Ancak mause entegresi ile ilgili ciddi elektronik iç sıkıntı yüzünden oluyorsa sıkıntı mause'nuz kablo değişse de çalışamaz. Sadece kablo kırığı ile ilgili çalışmama durumunda ise sağlamıyla değiştirerek mause'unuz yine eskisi gibi normal çalışabilir.

Not: Mause LED ışığının yanıp sönmesi mause'un kablo iç kırığı olduğunun kesin işaretidir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı