Bozulan gamepad tamir ettirilmeli mi?

Makaleler
17
Yer
İzmir
Selamlar. Ben 26 Aralık 2022'de Hepsiburada'dan 270TL'ye Xbox 360 gamepad'i almıştım.

Geçtiğimiz Haziranda USB kablosu arızalandı 1-2 saniyede bir kendi kendine çıkıp takıyor gibi algılıyordu. Yani kablo arızalandı.

Sol analog da bazen takılı kalıyordu. Ben de garantiye gönderdim ve bana 190TL ücret çıkardılar az önce konuştum. Kaliteli bir kablo ile değiştireceğini söyledi işçilik ile 120TL dedi. Sol analog için de kaliteli bir ürün kullanacağını söyledi 2 dolar demişti sanırsam fiyata.

Sizce ne yapmalıyım? Sizler ne yapardınız?

1694860943091.png

Selamlar. Ben 26 Aralık 2022'de Hepsiburada'dan 270TL'ye Xbox 360 gamepad'i almıştım.

Geçtiğimiz Haziranda USB kablosu arızalandı 1-2 saniyede bir kendi kendine çıkıp takıyor gibi algılıyordu. Yani kablo arızalandı.

Sol analog da bazen takılı kalıyordu. Ben de garantiye gönderdim ve bana 190TL ücret çıkardılar az önce konuştum. Kaliteli bir kablo ile değiştireceğini söyledi işçilik ile 120TL dedi. Sol analog için de kaliteli bir ürün kullanacağını söyledi 2 dolar demişti sanırsam fiyata.

Sizce ne yapmalıyım? Sizler ne yapardınız?

Eki Görüntüle 1945653
Kendisi 270 TL olan cihaza tamir için 190 TL mi vereceksin? Saçmalık. Bu kablo tamirlerini ben evde yapıyorum ve bu kadar maliyetli değil.

Kablo + Analog değişimi hocam tek kablo değil de. Şimdi ben gamepad'i alsam bile ne yapabileceğim onu merak ediyorum. Hadi diyelim yaptırmadım. Elimde bozuk bir gamepad olacak.
Sadece 2 Dolara analog tamiri yaptırıp kablo tamirini başka bir yerde çok daha ucuza yaptırabilirsiniz.

Elektrikçiler bile yapabilir. Kablo takmak o kadar zor bir şey değil. Çalıştığım bir yerdeki adam bile 2 dakikada her kabloyu her yere bağlıyordu. Siz boş bir USB kablo verdikten sonra elektrikçiler takabilir.
Peki her USB kablo gamepad için uygun olur mu? Yoksa özel bir kablo olarak mı aratmam lazım internette.

Peki her USB kablo gamepad için uygun olur mu? Yoksa özel bir kablo olarak mı aratmam lazım internette.
Gamepad için tam bilmiyorum fakat mouse için rastgele USB kablo kullandığımız zaman sorun çıkmıyordu. Bu gamepad içinde rastgele bir usb kablonun sorun çıkartacağını sanmıyorum. Evinizde kullanmadığınız mouse, klavye vesaire varsa onların kabloları bile olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı