Bozulan klavyeye ne yapılabilir?

Selamın aleyküm hayırlı akşamlar. Dün gece 3-4 yıldır kullandığım klavyeyi ilk defa temizlemek ve biriken tozlarını almak için klavyenin her tarafını söktüm. Tuşlarını ön taraftaki kapağı arka taraftaki kapağı vs. neyse geri topladım klavyeyi her şey sorunsuz idi ancak klavyenin USB girişini PC'ye taktıktan sonda klavyenin NumLock tuşunun yandığını ancak hiçbir tuşun çalışmadığını fark ettim. Sebebi ne olabilir? Klavyenin arka kapağını sökünce klavyenin filmimi denir artık o yolları gördüm hiçbir şekilde dokunmadım zaten üstünde saydam bir kapak vardı. Tuşların hepsini söküp köpüklü su ile bıcı bıcı yaptım çoğunlukla kuruladım ancak içlerinde sallasam hareket etmeyecek miktarda minimal su kalıntıları kalmıştı şahsen sorunun ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama ekleyeyim dedim. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Klavyenin zar kısmı ve kart kısmında bağlantıyı sağlayan pinler bulunur üst üste getirmemişsindir muhtemelen veya data kablosu kopmuştur.

1691258080251.png

Bu şekilde pinler olur.

Köpüklü su derken bildiğimiz köpüklü su? Eğer öyleyse troll olduğunu düşünüyorum.

Neden neyle temizlesin ki başka zaten komple sökmüş gayet normal.

Çoğunlukla kuruladım ancak içlerinde sallasam hareket etmeyecek miktarda minimal su kalıntıları kalmıştı şahsen sorunun ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama ekleyeyim dedim. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Keşke tam kurulasaydın ama muhtemelen sorunun temassızlıkta.

Neden neyle temizlesin ki başka zaten komple sökmüş gayet normal.
İyice kurularsa bunda bir sıkıntı yok ki.
Her bilmeyeni cahil görmek gibi bir tutum sezdim sende. Evet klavye tuşlarını söktüm bir kapta topladım köpüklü su ile kir, pas, yağ, kıl vs şeylerden arındırdım.
Bunların özel temizleme köpükleri olduğunu biliyorsunuz değil mi? Neyse umarım sorun çözülür. 😅

Klavyenin zar kısmı ve kart kısmında bağlantıyı sağlayan pinler bulunur üst üste getirmemişsindir muhtemelen veya data kablosu kopmuştur.

Eki Görüntüle 1891268

Bu şekilde pinler olur.

Cevabınız için teşekkürler. Şahsen bende bir temassızlık kaynaklı bu sorunun oluştuğunu düşünüyorum. Ancak tam olarak üst üste gelecek pinler derken neden bahsettiğinizi anlayamadım. Ancak evet o kart yerinden oynadı bende düz taktım orayı şahsen sorunun o olduğunu düşünüyorum sizin gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı