- Makaleler
- 5
Daha fazla
Fotoğraf makinelerinden anlarım, daha önce kullandığım birkaç makine vardi lakin hepsi bozuldu. En son bitpazarında gezerken 100 liraya bir makine aldım. Eve geldem bataryasını şarj ettim fakat lensinde arıza vardı. Açma tuşuna basınca lensi açılıp iki kere diit diye ses geliyordu ve lensi kapanıyordu. Sürekli bu oluyordu, bu yüzden içini açıp lens mekanizmasını kontrol ettim. Muhtemelen focus dişlilerini zorlayan bir şey vardı bu yüzden tüm mekanizmayı söküp iyice inceledim. İçerisindeki tozları alayım, dişlileri takayım falan derken 3 saat geçti ve kamera çalışmaya başladı.
Çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için sensörü takmadan ana ekranın geldiğini görmek için ekranı takarım. Bu sefer ana ekran geldi ama sensörü takmadığım için tekrar kapatıp her şeyi hallettim. Normalde lens açılıp kapanırdı, ses gelirdi, ışık yanardı ama artık hiçbir şey olmuyor. Bu sorun nasıl çözülür?
Çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için sensörü takmadan ana ekranın geldiğini görmek için ekranı takarım. Bu sefer ana ekran geldi ama sensörü takmadığım için tekrar kapatıp her şeyi hallettim. Normalde lens açılıp kapanırdı, ses gelirdi, ışık yanardı ama artık hiçbir şey olmuyor. Bu sorun nasıl çözülür?