Brave vs Firefox

mza01

Centipat
Makaleler
2
Yer
Konya
Daha fazla  
Tarayıcı olarak Brave'i kullanıyorum çünkü hem hiçbir sitede (YouTube dahil) reklam görmüyorum, hızlı, güvenilir ve tasarımı güzel ancak aklıma takılan bir soru var. Brave'den daha iyi bir tarayıcı var mı? Mesela bir YouTuber Firefox'u övüyor ancak tam bir bilgim yok. Sizce hangisini kullanmalıyım.

Firefox tabanlı bir tarayıcı kullanıyorum ama Brave diff.

Brave Chromium tabanlı olduğu için daha hızlı fakat Firefox Manifest V3 desteklediği için reklam engelleme konusunda daha iyi.

Chromium tarayıcılar v3 desteklemiyor bu yüzden daha kötü reklam engelliyorlar. Fakat uBlock ile Firefox kullanır isen cidden asla reklam görmezsin. Yakında Brave ile reklam engelleme kötüleşecek çünkü.

Ayrıca Firefox forku olan Zen tarayıcıya bakmanı öneririm. Tek bir kişi geliştiriyor A'dan Z'ye herşeyi değiştirip mod yükleyebilirsin. Tarayıcı istediğin şekle çevirebilirsin.

Brave tarayıcının sevmediğim kısmı bloat dolu olması, brave ödüller, cüzdan, vpn vs. Gereksiz özellik dolu sade değil.

Peki zen tarayıcısı Brave'den daha hızlı mı çalışıyor? Veya daha fazla veri vs. yemiyor değil mi?

Zen tarayıcıya bakmanı öneririm. Tek bir kişi geliştiriyor A'dan Z'ye herşeyi değiştirip mod yükleyebilirsin. Tarayıcı istediğin şekle çevirebilirsin.
Zen niye bu kadar overhyped, bence hala geliştirilmesi gereken erken bir proje. Pek çok eksiği mevcut, diğer tarayıcılardan majör bir farkı da yok. İnsanlar neden bir anda Zen Browser'a akın etti gerçekten merak ediyorum. Ben de Firefox tabanlı bir tarayıcı kullanıyorum ve bence kullandığım tarayıcı mevcut Zen sürümünden pek çok anlamda daha iyi.

Brave tarayıcının sevmediğim kısmı bloat dolu olması, brave ödüller, cüzdan, vpn vs. Gereksiz özellik dolu sade değil.
Buna kesinlikle katılıyorum. İyice Opera'ya benzemeye başladı hatta bu yönüyle. Daha sade bir ürün olsa kesinlikle ana tarayıcım olurdu.

Peki zen tarayıcısı Brave'den daha hızlı mı çalışıyor? Veya daha fazla veri vs. yemiyor değil mi?
Yok, Brave daha hızlı bildiğim kadarıyla. Bunun testleri de var hatta, internetten karşılaştırmalarını araştırabilirsin.

uBlock ile kullanacağın için daha iyi reklam engeller buda daha az veri kullanırsın demek.

Hız konusunda ortalama bir bilgisayara sahip isen fark etmeyecek bile. Aynı hızda olurlar.

Zen zaten alpha sürümünde bir tarayıcı, beta bile değil. Bu halde bile bu kadar iyiyse ileride sen düşün.

Majör fark nasıl yok ayrıca? Mod kurma hangi tarayıcıda var? Bu kadar kişiselleştirme hangisinde var? Gömülü konteyner özelliği hangisinde var? @noctus

Son düzenleme:

Teşekkürler, araştıracağım.

Direkt olarak Brave ya da Firefox daha hızlı diyemeyiz. Tarayıcının hızını etkileyebilecek bir ton etkenin olması yanı sıra testlere baktığımızda ikiside belirli başlı sitelere daha hızlı veya yavaş giriyor.

Sizin için şu an yeterli ise Brave'de kalabilirsiniz bence. Firefox'un Brave'den açık ara tek artısı çok güzel temalara sahip olması. Zen'de güzel ama sadece dikey sekme olması gibi bir çok marjinal tema değişikliği belki sizin hoşunuza gitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…