Brave vs Vivaldi

Monarchh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Chrome kullanırken birçok sorun yaşamaya başladım ve RAM'i de fazla kullanıyor. Sistemimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne zaman test yapsam tüm testlerden geçiyor. Bu nedenle tarayıcı değiştirmek istiyorum. Aklımda Brave ve Vivaldi var. Bu iki tarayıcı hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Bazı yerlerde Brave'in NVIDIA kartlarda bazen sorun çıkardığını gördüm.

Arkadaşlar, Chrome kullanırken birçok sorun yaşamaya başladım ve RAM'i de fazla kullanıyor. Sistemimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne zaman test yapsam tüm testlerden geçiyor. Bu nedenle tarayıcı değiştirmek istiyorum. Aklımda Brave ve Vivaldi var. Bu iki tarayıcı hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Bazı yerlerde Brave'in NVIDIA kartlarda bazen sorun çıkardığını gördüm.

Sekme sayısına göre RAM kullanımı artabiliyor. Brave kullandım RAM kullanımı Chrome göre biraz daha az ama tam olarak kaç adet sekme açık iken kaç GB RAM kullanıyor.

İkisi de RAM'i çok harcar ama bir seçim yapmak gerekirse bence Brave ama kişileştirmeye önem veriyorsan Vivaldi.

Brave bi' tık daha iyidir ama RAM kullanımına gelince Firefox iyidir.

Sekme sayısına göre RAM kullanımı artabiliyor. Brave kullandım RAM kullanımı Chrome göre biraz daha az ama tam olarak kaç adet sekme açık iken kaç GB RAM kullanıyor.
Bu şekilde

İkisi de RAM'i çok harcar ama bir seçim yapmak gerekirse bence Brave ama kişileştirmeye önem veriyorsan Vivaldi.
Açıkçası öyle çok bir kişileştirme merakım yok. Sadece hızlı ve sorunsuz bir deneyim istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-06 204151.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-06 204151.png
    48,1 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2025-07-06 223344.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-06 223344.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 33
Özelleştirme merakin yoksa Brave seç. Vivaldi daha çok özelleştirme arayanlar için.

Vallahi hocam şimdi tüm tarayıcıları indirip aynı sekmeleri açıp RAM kullanımlarına baktım en düşük Brave ve Google en yüksek Vivaldi ve Firefox'du. Bunun yanında arama motoru olarak da DuckDuckGo ile Yandex arasında kaldım. Sizin öneriniz ne olurdu? Bir tarayıcı seçeceksem brave'i seçerim. Kendiliğinden gelen reklam engellemesi bile çok iyi bir özellik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı