Bravo 15 GPU2'yi devre dışı bırakmak

Arda Demirkıran

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Sanırım laptopumda mux-switch mevcut değil. Oyunlarda genelde %70-80 civarında RX 5500M,%0-50 arası değişen bir değerde de dahili GPU kullanılıyor. Harici kartımın %100'ünü kullanmasını istiyorum ki oyun içi FPS'im artsın. Mux-switch olayı olmadan bu gerçekleşebiliyor mu?

AMD Ryzen 7 4800h.
AMD Radeon RX 5500M.
8 GB 3200MHz RAM.

Sanırım laptopumda mux-Switch mevcut değil. Oyunlarda genelde %70-80 civarında RX 5500M,%0-50 arası değişen bir değerde de dahili GPU kullanılıyor. Harici kartımın %100'ünü kullanmasını istiyorum ki oyun içi FPS'im artsın. Mux-Switch olayı olmadan bu gerçekleşebiliyor mu?

AMD Ryzen 7 4800h.
AMD Radeon RX 5500M.
8 GB 3200MHz RAM.

Maalesef ama, Radeon ekran kartlarında böyle bir işleme gerek kalmıyor. Ben GTA oynarken 5600M %99 Vega ise %5 ila 10 arasında çalıştı o da Wallpaper Engine ve YouTube içindi. RAM takviyesi yapmanız lazım o zaman yükselecek değerler.

NVIDIA ekran kartları ise NVIDIA optimus teknolojisinden dolayı mux Switch'e mecbur oluyor, AMD de böyle bir teknoloji olmadığı için doğrudan harici ekran kartını çalıştırıyor. Vega ise arkadaki işlemlere yarıyor.

RAM takviyesini yakında yapacağım hocam. Kesinlikle RAM'den dolayı diyebilir miyiz peki?

Hocam yüzde %90 ihtimalle ondan dolayı. Alpha 17'de 8x2 3200MHz şeklinde geldi RAM. Ben hiç ağır oyunlarda Vega GPU ile %10 üstünü görmedim. 5600M ise her zaman %99 idi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı