Breakpoint vs Wildlands

Breakpoint'in oynanışı daha iyi, Wildlands'in de diğer her şeyi (harita, atmosfer, hikaye vs.) daha iyi. "Breakpoint'in oynanışı daha iyi" diye Wildlands oynanmayacak derecede değil ama, ikisini de oynamadan fark etmezsiniz.
"Casual" askeri simülasyon oyunu. Özel harekat arka planlı bi' karakteri oynuyorsunuz, gizli veya pata küte tarzda kullanabileceğiniz bi' ton silah ve alet var. Ama hikayesi ve haritası o kadar iyi değil.

Yerine oynamadıysanız Wildlands'ı alıp oynamayı bi' düşünebilirsiniz. Oynanış dışında her açıdan (hikaye, harita, atmosfer vs.) Breakpoint'ten daha iyi, ama sonuçta kötü bi' oynanışı yok ve günün sonunda oyunlar birbirinden aşırı farklı değiller.

İkisi de "fena değil" denebilecek oyunlar. Ne çok iyi, ne çok kötü. "Casual" askeri simülasyon oyunları pek fazla olmadığı için bu türe göre rahat oynanabilme açısından bayağı iyi denebilirler.

Hikaye ve harita olarak Wildlands, oynanış olarak Breakpoint daha iyi sayılır. Eğer kasarsanız, yan görev - soru işareti vs., oyunları her şeyiyle oynamaya falan. O açıdan ikisi de yeterince uzun soluklu ama Breakpoint açık ara daha uzun sürer.

İki oyunun da hikaye sunumu çok iyi sayılmaz. Wildlands'te bölgeler var, bölgelerin patronları var, bu patronları devirip karteli yavaş yavaş çökertmek adına haritada çeşitli görevler yapıyorsunuz. Şunları öldür, bunları patlat vs. mantığında. Herhangi bi' aksiyon oyunundan farklı olan az bi' askeri tarafı var sadece.
Breakpoint'i bitirmeyip yarıda bıraktım ama onun da hikayesi iyiydi diyemem. Ara sahneler az, olan ara sahnelerin kalitesi fena değil, ama yine Wildlands'teki gibi "Şuraya gidip bunu yap" mantığıyla işliyor hikaye. Görevler dizi halinde olduğu için bi' bölgeden diğerine geçiyorsunuz arada, en azından farklılık oluyor.

İki oyunun da aksiyonu fena değil. Gizlice düşman temizlemek, farklı silahları kullanmak falan bayağı sarıyor. Açık çatışmalar o kadar iyi hissettirmiyor ama.

İkisinde de açık dünyada yapılabilecek bi' ton şey var, düşman karargahları - yan görevler vesaire. Ama sonuçta yapılabilecekler açısından oyunlar birbirinden çok farklı değil. Yine de Wildlands biraz daha iyi bu konuda bana kalırsa.

Karakter özelleştirme ikisinde de fena değil. Uğraşırsanız bayağı ciddili asker tipleri yapabiliyorsunuz, ben karakteri daha "casual" diziyordum hep ama özel harekat gibi gezen elemanlara da bayağı denk geldim.
Bana kalırsa ilk başta Wildlands alın, oynayın, size göre mi bi' görün. Beğenir de daha fazla Ghost Recon oynamak isterseniz Breakpoint'i de bi' deneyebilirsiniz, olmazsa sadece Wildlands'ı oynamış olmakla kaybedeceğiniz pek bi' şey yok.

DLC'ler konusunda Wildlands'ın hikaye DLC'leri o kadar iyi değil, olmasa da olur. Aksine Breakpoint'in DLC'leri de hikayeyi devam ettirdiği ve tamamladığı için mümkünse DLC'leriyle alabilirseniz daha iyi olur.

Peki, Wildlands'de Breakpoint gibi askeri kıyafetler var mı?
Var. İkisinde de havaya girebilirsiniz, dediğim gibi. @Plagerty Breakpoint o açıdan da biraz daha iyiydi sanki ama günün sonunda ben, Wildlands'in özelleştirmesi için "kötü"/"zayıf" demezdim.

Son düzenleme:
Breakpoint'in oynanışı daha iyi (ama bu Wildlands oynanmayacak derecede demek değil, ikisini de oynamadan fark etmezsiniz). Wildlands'in de diğer her şeyi (harita, atmosfer, hikaye vs.) Daha iyi.

Bana kalırsa ilk başta Wildlands alın, oynayın, beğeniyor musunuz bi' görün. Hoşunuza giderse ve daha fazla Ghost Recon oynamak isterseniz Breakpoint'e geçersiniz.

DLC'ler açısından da Wildlands'ın hikaye DLC'leri o kadar iyi değil, gerek yok ama Breakpoint'in DLC'leri hikayeyi tamamladığı ve devam ettirdiği için mümkünse DLC'leriyle almanız daha iyi olur.

Peki Wildlands de breakpoint gibi askeri kıyafetler var mı?

İkisini birden alma şansınız varsa alın. Satın aldığımız tarihten itibaren 14 gün geçmediyse ve 2 saatten fazla oynamadıysak oyunları iade edebiliyorduk. Tabi bu şartlar değişmiş olabilir araştırmanız faydanıza olur. Ah şu oyunların demolarını yapma işi bitmeseydi de oyun alırken bu kadar zorlanmasaydık.

Elden Ring unutma hocam şans vermek önemlidir. Yeni bir dizi, yeni bir film, yeni bir oyun başlarken temelde biz şans veririz, gerisini akışına bırakırız...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı