Browser ve Spotify kullanırken donma sorunu

cesces

Kilopat
Selamlar arkadaşlar.

Başlıkta da belirttiğim gibi browser kullanırken PC donuyor ve sinyal yok yazısı geliyor. Driverlarım güncel görünüyor. Önceden Spotify'dan veya YouTube'dan müzik dinlerken de ses takılıp donuyordu. Ses kartını güncelledim geçen hafta herhangi bir sorunla karşılaşmadım sesle ilgili daha sonra. Ancak yine tekrarlar mı bilemiyorum. İşin ilginci oyun oynarken hiçbir sorunla karşılaşmıyorum, karşılaşmadım. İki hafta önce güç kaynağım bozulduğu için güç kaynağını değiştirdim. Yeni işletim sistemi kurdum. Ancak güç kaynağım bozulmadan önce de buna benzer sorunlar yaşıyordum. Sadece browser veya Spotify kullanırken daha çok donma yaşıyorum. Hatta browserı değiştirdim ancak yine donmalar devam ediyor. RAM'imi ASUS'un otomatik olarak yaptığı Overclock'lu şekilde kullanıyorum. Sorun acaba bu mu bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Sistemim şu:
- ASUS B450M-K.
- AMD Ryzen 5 2600.
- RAM'im şu: GSKILL 8GB (1x8GB) Aegis DDR4 3000Mhz CL16 1.35V Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 2133'den 3000 yapıp kullanıyorum.
- Sapphire Radeon RX580 Nitro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock iptal edip test yapabilir misiniz?

Benim düşüncem RAM kaynaklı olabilir. Memtest uygulaması ile test yapın. İkinci düşüncem ise işlemcinizin voltaj ve frekans değerlerinde oynama yaptıysanız default ayarlarla tekrar denemeniz.

Teşekkürler. RAM'in Overclock'unu kapatıp Memtest uyguladım. Hiçbir hata bulamadı. CPU zaten default ayarlarda. Yalnız BIOS'ta şöyle kırmızı bir gösterge var. Görsele ekliyorum. Başka önerebileceğiniz bir şeyler var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_3440.JPG
    IMG_3440.JPG
    81,4 KB · Görüntüleme: 52
Bu BIOS u bilmiyorum ama Ram voltajı el ile değiştirilmiş gibi gözüküyor sanki. Auto seçmeyi deneyebilir misin?

Bu arada sanırım problem şunu yapınca düzelecek:

Xmp profilinden(overclock) Ram hızını 3000 yerine 2933 seç. Çoğu anakart Ryzen 5 2600 için 2933 veya 2667 mhz destekliyor

Son düzenleme:
Bu BIOS u bilmiyorum ama Ram voltajı el ile değiştirilmiş gibi gözüküyor sanki. Auto seçmeyi deneyebilir misin?

Bu arada sanırım problem şunu yapınca düzelecek:

Xmp profilinden(overclock) Ram hızını 3000 yerine 2933 seç. Çoğu anakart Ryzen 5 2600 için 2933 veya 2667 mhz destekliyor
Siz editlemeden BIOS'a bakıp cevap yazmaya döndüğümde de, firefox ve spotify açıkken makine donup no signal'a döndü. Müzik açmamıştım. RAM'in voltaj ayarları auto yazacaktım. Her şeyi sıfırlamıştım yani. Her şeyi sıfırladığımda ayrıntılı voltaj ayarlarını görsele ekledim.

Şimdi, anakartın RAM overclock profilini seçip, sadece frekansı mı elle ayarlayayım? Profil dram voltajı 1.20'den 1.35'e çıkarıyor. Onu değiştireyim mi?

Dosya Ekleri

• IMG_3443.JPG
    IMG_3443.JPG
    186,8 KB · Görüntüleme: 53
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı