Browser ve Spotify kullanırken donma sorunu

cesces

Kilopat
Selamlar arkadaşlar.

Başlıkta da belirttiğim gibi browser kullanırken PC donuyor ve sinyal yok yazısı geliyor. Driverlarım güncel görünüyor. Önceden Spotify'dan veya YouTube'dan müzik dinlerken de ses takılıp donuyordu. Ses kartını güncelledim geçen hafta herhangi bir sorunla karşılaşmadım sesle ilgili daha sonra. Ancak yine tekrarlar mı bilemiyorum. İşin ilginci oyun oynarken hiçbir sorunla karşılaşmıyorum, karşılaşmadım. İki hafta önce güç kaynağım bozulduğu için güç kaynağını değiştirdim. Yeni işletim sistemi kurdum. Ancak güç kaynağım bozulmadan önce de buna benzer sorunlar yaşıyordum. Sadece browser veya Spotify kullanırken daha çok donma yaşıyorum. Hatta browserı değiştirdim ancak yine donmalar devam ediyor. RAM'imi ASUS'un otomatik olarak yaptığı Overclock'lu şekilde kullanıyorum. Sorun acaba bu mu bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Sistemim şu:
- ASUS B450M-K.
- AMD Ryzen 5 2600.
- RAM'im şu: GSKILL 8GB (1x8GB) Aegis DDR4 3000Mhz CL16 1.35V Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da 2133'den 3000 yapıp kullanıyorum.
- Sapphire Radeon RX580 Nitro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şeyle oynamayın, clear CMOS yapıp durumu kontrol edin. O.C gibi işlere girmeyin.

Ek olarak güç kaynağı modeliniz nedir?

Yok ya burada bir problem var. Garantiye göndermenizi tavsiye ederim. 5V voltajı yaklaşık 7V alıyor. Akil in dediği gibi güç kaynağı mantıklı geldi bana.

Güç kaynağında sorun.

Güç kaynağım sıfır Rampage 600-80PLUS. İki hafta oldu olmadı alalı. Önceki güç kaynağım 750Watt, 8-9 senelik bir güç kaynağıydı. Bozulduğu için değiştirdim. Ancak önceki güç kaynağımı kullanırken de BIOS'da aynı voltaj değeri yüksekti. Ara ara yine Browser'da ve müzik dinlerken donmalar yaşıyordum. Hatta sırf bu yüzden yenisini almayı düşünüyordum. Evin başka prizlerinde de denedim belki hatlarda sorun vardır diye ama bir şey fark etmedi. Bu yüzden güç kaynağından kaynaklandığını zannetmiyorum.

Şimdi CMOS yaptım. Değişen bir şey olmadı voltaj değerinde. BIOS'un tarihi resetlendi ancak sürümü Default'a dönmedi. Hala en son yüklediğim sürüm duruyor. Onun da Default'a dönmesi gerekmiyor muydu?

Benim aklıma anakart sorunu gibi gelmeye başladı. Sizce neler olabilir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı