BSD hakkında düşünceleriniz nedir?

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
38
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Günlük kullanıma uygun olmaması ve program desteğinin az olması sebebiyle Technopat Sosyal'de BSD dağıtımlarından pek bahsedilmiyor. Technopat Sosyal kitlesinin BSD hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum.

Sunucu açısından Linux'tan daha güvenli ancak program desteğinin daha az olması sebebiyle Linux'tan daha az tercih ediliyor. Açık sözlü olayım. Benim tercihim de sunucu konusunda Linux olur. Bağlılık ve daha kolay destek alabilmektir bunun sebebi.

Masaüstü kullanımı konusunda Linux'tan daha performanslı olması sebebiyle bir dönem ilgimi çekmişti ama AMD sürücü sorunu yaşadığım için arayüzü rahatça kullanamamıştım. (Kurulumu terminalden yapmıştım.) KDE Plasma Linux'ta 800 MB RAM kullanırken BSD üzerinde 200-300 MB arası RAM kullanıyor. Eğer Linux kadar program desteği olsaydı eski sistemler için güzel bir alternatif olacağını düşünürdüm ancak kimseye sistemi eski diye BSD önermeye kalkmadım bu şekilde ilerlerse de önermem.

Sizin düşünceleriniz nedir?

@caged_gorillabas @TosunPASA @gen2 özellikle sizlerin düşüncesini merak ediyorum.

Son düzenleme:

BSD bence fena değil ama biraz daha zorlayıcı. Eğer gerçekten ne yaptığını bilen biriysen çok güçlü ve güvenli ama daha geniş kitlelere hitap etmiyor. Linux kadar populer değil ve olmamasının sebebi donanım desteği ve uygulama desteği bu da bazı zorluklar çıkarabiliyor. Yine de sistem stabilitesi ve güvenliği konusunda gerçekten iyi.

Hocam, BSD'ler hep lisanstan kaybediyor.
Apple (macOS'ta), Sony (Playstation'ın işletim sisteminde) BSD tabanlı bir şeyler kullanıyor ama ikiside kapalı kaynak. Bu yüzden ekledikleri özellikleri kendine saklayabiliyorlar. BSD GPL olmadığı için gelişemedi, kullanımı Linux'a göre çok çok az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…