BSD için Gparted benzeri disk yönetim aracı var mı?

afacanc38

Kilopat
Makaleler
5
Merhaba. Bilgisayarımda Microsoft Windows 10 ve Fedora GNU/Linux 34 bulunmakta. Belki bunların arasına sıkıştırabilirim diye GhostBSD indirdim. Fakat kurulum yardımcısında bölümleri boyutlandırma seçeneği yoktu. Bundan dolayı bende Gparted'i kurmaya çalıştım fakat bunun BSD olduğunu unuttum. Gparted'e benzer bir disk yönetim aracı bulunuyor mu? Bu iki işletim sistemi arasında GhostBSD'yi nasıl kurabilirim?

@Zurnadürüm

Aslıda kurulum aracında var. Kurulum sırasında diski özel bölümlendirme kısmından otomatik boş alanı biçimlendirme var.
Diskin üzerini Fedora ve Windows kaplıyor. Kurulum yardımcısında ise "Yeniden Boyutlandır" seçeneğini göremedim. Windows'un olduğu bölümü küçültüp deneyeyim bakayım.

Windows'da GNOME Diskleri açmaya çalışan ben.

Son düzenleme:
Diskin üzerini Fedora ve Windows kaplıyor. Kurulum yardımcısında ise "Yeniden Boyutlandır" seçeneğini göremedim. Windows'un olduğu bölümü küçültüp deneyeyim bakayım.

Değişmemişse dis seçme bölümünde tüm disk kullanma yerine elle bölümlendirme olması lazım. Yani hep öyle kuruyorum zaten. Kontrol için ISO dosyasını indireyim hatta.

Değişmemişse dis seçme bölümünde tüm disk kullanma yerine elle bölümlendirme olması lazım. Yani hep öyle kuruyorum zaten. Kontrol için ISO dosyasını indireyim hatta.
Teşekkürler hocam. Bilgisayarı Fedora'dan başlatıp GNOME Diskler aracı Windows'un bölümünü küçültüp kurulumu oraya yapmaya çalıştım fakat Bootloader kısmında sorun yaşıyorum. Ben de şimdilik BSD kurmaktan vazgeçtim.

Bootloader kısmında rEFInd kullanman yeterliydi. Bazen GRUB da os-prober ile algılayabiliyor, ama genelde sorunlu olduğu için rEFInd kullanılıyor.

Bootloader kısmında rEFInd kullanman yeterliydi. Bazen GRUB da os-prober ile algılayabiliyor, ama genelde sorunlu olduğu için rEFInd kullanılıyor.
İlk önce rEFInd'ı denedim sonra diğer seçeneklere daldım. Fakat seçeneklerin hepsi de beni Fedora'nın systemd-boot'una attı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…