BSoD ntkrnlmp.exe hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ivys

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://www.mediafire.com/file/bjqon6ug78aggev/080124-15484-01.dmp/file
RAM
G.skill f4-4000c18-8gvk
SSD veya HDD modeli
Corsair Force LE200 SSD
Ekran kartı
RTX 3060 12 GB
Anakart
TUF Z370 pro gaming
İşlemci
i7 8700k
Merhaba son zamanlarda 1-2 ayda bir BSoD almaya başladım tamamen driver kaynaklı olduğunu düşünüp(watchdog) her BSoD'da driver silip yükledim ama dün minidumpı incelemeye karar verdim ve "ntkrnlmp.exe" module namei gördüm. Öncelikle şunu sormak istiyorum XMP profili kapalı voltage 1.2'den yukarıya çıkarılmamış ve timingler oynanmamış şekilde F4-4000C18-8gvk 2x8GB'lık RAM'lerimi 2133 yerine 3600'da çalıştırıyordum. Memtest açtığımda 0 error olduğu için dokunmamak en iyisi diye düşünmüştüm yıllar önce. Acaba sebebi bu olabilir mi? XMP açtığımda 4000 MHz'de sistem açılmıyor, manuel olarak 3600e çekip XMP'yi açık bıraktığımda timingler ve voltage değişiyor(1.35) dün böyle yapıp tekrar Memtest açtım 2 kere ve 0 errorle karşılaştım. Sorun buydu ve çözmüş olabilir miyim yoksa biraz daha derine inmek gerekir mi acaba? Eklemekte fayda olabilir BSoD'lar son 4-5 aydır ayda 1 oluyor. 3600 MHz'de başka hiçbir şeye dokunmayıp XMP açmadan 2-3 yıl sorunsuz kullamıştım. Şimdiden teşekkürler minidumpı aşağıya bırakıyorum.

Son düzenleme:
Merhaba son zamanlarda 1-2 ayda bir BSoD almaya başladım tamamen driver kaynaklı olduğunu düşünüp(watchdog) her BSoD'da driver silip yükledim ama dün minidumpı incelemeye karar verdim ve "ntkrnlmp.exe" module namei gördüm. Öncelikle şunu sormak istiyorum XMP profili kapalı voltage 1.2'den yukarıya çıkarılmamış ve timingler oynanmamış şekilde F4-4000C18-8gvk 2x8GB'lık RAM'lerimi 2133 yerine 3600'da çalıştırıyordum. Memtest açtığımda 0 error olduğu için dokunmamak en iyisi diye düşünmüştüm yıllar önce. Acaba sebebi bu olabilir mi? XMP açtığımda 4000 MHz'de sistem açılmıyor, manuel olarak 3600e çekip XMP'yi açık bıraktığımda timingler ve voltage değişiyor(1.35) dün böyle yapıp tekrar Memtest açtım 2 kere ve 0 errorle karşılaştım. Sorun buydu ve çözmüş olabilir miyim yoksa biraz daha derine inmek gerekir mi acaba? Eklemekte fayda olabilir BSoD'lar son 4-5 aydır ayda 1 oluyor. 3600 MHz'de başka hiçbir şeye dokunmayıp XMP açmadan 2-3 yıl sorunsuz kullamıştım. Şimdiden teşekkürler minidumpı aşağıya bırakıyorum.
Bilgisayara bağlı oyun kolunu çıkar.

CMD yönetici çalıştır sfc /scannow yaz. Enter de.

BattlEye kaldır.

Malwarebytes kaldır.

BattlEye kaldır.

Malwarebytes kaldır.
Selamlar biraz geç görüyorum, scannowda "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."la karşılaştım sanıyorum o kısım tamam. BattlEye'ı ve Malwarebytes'ı kaldırdım, gerçi BattlEye'ı tekrar yüklemek zorunda kalacağım oynadığım oyunlar sebebiyle. Bir de XMP profilini açtığımdan beri henüz mavi ekran yemedim eklemekte fayda var. Eğer tekrar BSoD yersem hortlatacağım, çok teşekkürler.

BattlEye kaldır.

Malwarebytes kaldır.
Tekrardan selamlar malesef tekrar BSoD yedim... Dediğiniz her şeyi yaptım ancak dün battlEye'ı geri yüklemiştim başka ekstra bir değişiklik yok, bütün minidumpları bırakıyorum.

Son düzenleme:
Son dumpta görüp sildim hemen diğer dumplarda gözükmüyordu ama 2sinde vardı. Teşekkürler, umalım ki düzelmiş olsun.
Durum güncellemesi yapabilir misiniz?

Son dumpta görüp sildim hemen diğer dumplarda gözükmüyordu ama 2sinde vardı. Teşekkürler, umalım ki düzelmiş olsun.
Durum güncellemesi lütfen.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı