Olay o değil. İstediği gibi benden iyi şartlarda yaşasın önemli değil. Ama benim şartlarıma etki ediyor ise tepki veririm. Kafa yapısı o şekilde düşünmesi yanlış.
Şimdi bir fabrika para kazanıyor güzel. Havayı kirletmiyor. Bir diğer fabrika var, havayı kirletiyor evimin orada ya da o şehirde ve daha çok para kazanıyor diğer fabrikadan. Buna ses çıkarmıyacak mıyız?
Toplum eve kapanmış. Tek eğlencesi elektronik ürünler olmuş. Ama fiyatlar uçmuş. Zaten toplumun alım gücü düşük. 800-1000 TL alınacak ekran kartı olmuş 6000-7000 TL.
Sizde haklısınız son cümlenizde. Ben kötü yaşıyorum o da kötü yaşasın diyende var.
Gene yapılsın bu iş fakat özel ekipman ile. Diğer insanları etkilemeyecek şekilde. Ama görüyorum ki fiyatlar ucuzlasın o kartları alırız diyen bencil bir tayfa az değil. İşte bu tayfaya lafım benim, "Beter olsunlar."
Aslında lafım bunu çıkartan bulan insanlara. Dünya toplumu olarak buna hazır değiliz. Hele ki Türkiye olarak hiç değiliz. Üretmeyen bir toplumuz. Yurt dışına para kazandırıyoruz. Para babaları yatırımını buna aktarıyor. Yeni iş olanığı sağlamak yerine. Neyse, bazılarınızın yaşı daha çok küçük bunu algılayamayacaksınız. Yaşı büyüklerde algılamak istemeyecek. Çünkü para kazanıp, kendini güçlü hissediyor.