Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
İçinde oyun olan diskimi mount etmeye çalışınca
BTRFS yeni bir dosya sistemi olduğundan başka kurtarma araçları çalışmıyor, fsck, testdisk falan kullanmaya çalışınca "btrfs" komutlarından faydalanmamı ya da direkt desteklenmediği konusunda uyarı çıkıyor. Depolara baktım btrfs için yardımcı program var mı diye ancak yok gibi gözüküyor. Ne yapmalıyım? Kurtarma şansı var mı?
"Error mounting /dev/sdb1 at /media/cruslan/<diskin-uuid'si-burada-yaziyor>: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1, missing codepage or helper program, or other error (udisks-error-quark, 0)"
hatasını alıyorum.sudo btrfs rescue super-recover /dev/sdb1
komutuyla kurtarmayı denedim ancak hiçbir hata yok diyor. sudo btrfs check --repair /dev/sdb1
ile denedim ve şu çıktıyı veriyor:
Kod:
Starting repair.
Opening filesystem to check...
Error reading 32112640, -1
Short read for 32112640, read 4096, read_len 16384
Short read for 32112640, read 4096, read_len 16384
Csum didn't match
WARNING: could not setup extent tree, skipping it
Error reading 32489472, -1
Checking filesystem on /dev/sdb1
UUID: <burada-diskin-uuid'si-yazıyor>
ERROR: chritical: global root [2 0] not uptodate, unable to check the file system
BTRFS yeni bir dosya sistemi olduğundan başka kurtarma araçları çalışmıyor, fsck, testdisk falan kullanmaya çalışınca "btrfs" komutlarından faydalanmamı ya da direkt desteklenmediği konusunda uyarı çıkıyor. Depolara baktım btrfs için yardımcı program var mı diye ancak yok gibi gözüküyor. Ne yapmalıyım? Kurtarma şansı var mı?