Bu 1 ayı yazılım açısından nasıl faydalı geçirebilirim?

UltimateTeam

Hectopat
İyi Sosyaller, bilgisayar mühendisliğinde bu yıl hazırlığı bitirdim, bu son 1 2 ay spesifik bir alanla ilgili derslere bakmak istiyorum, biraz Python bilgim var; pandas, rospy gibi bazı kütüphaneleriyle ufak tefek kodlar yazdım ama belirli bir alana yönelmedim.

Aklımda SQL, Kotlin'ya da Web Back-End gibi seçenekler var ama hangisini seçeceğime karar veremedim, ya da bunların hiçbiriyle uğraşmayıp bölümün başlamasını beklemek daha mı mantıklı onu da bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ne amaçla, ne derslerine bakmak istiyorsunuz ondan bahsedin.

Bu arada, mühendislik matematiği tahmininizden daha zordur, İngilizce de olmazsa olmazınızdır, bu yüzden eksiklerinizi giderin öncelikle.

Matematik ve Ingilizce tavsiyesine katiliyorum. Muhendis olacaksin, henuz gerekli mat ve ing bilgisinden yoksunsan oturup Turkce ogrenecegin Kotlinin ya da SQL in sana katkisi olmaz.

Zaten set theory bilmeden SQL i sadece ezberlersin.

Eger bunlar tamamsa benim tavsiyem ufaktan ise yarar projeler gelistirmen. Ben okuldayken torrent yazmistim, sececegin bir dilde bunu yapmaya calisabilirsin. Bana gore programlamaya dair mid level+ her seyi guzel ogreten bir proje. ( multi threading, networking, RDBMS, I/O, web, desktop vs )

Matematik ve Ingilizce tavsiyesine katiliyorum. Muhendis olacaksin, henuz gerekli mat ve ing bilgisinden yoksunsan oturup Turkce ogrenecegin Kotlinin ya da SQL in sana katkisi olmaz.

Zaten set theory bilmeden SQL i sadece ezberlersin.

Eger bunlar tamamsa benim tavsiyem ufaktan ise yarar projeler gelistirmen. Ben okuldayken torrent yazmistim, sececegin bir dilde bunu yapmaya calisabilirsin. Bana gore programlamaya dair mid level+ her seyi guzel ogreten bir proje. ( multi threading, networking, RDBMS, I/O, web, desktop vs )
İngilizcemi uzun süredir geliştiriyorum, artık anlayabilecek seviyeme geldiğimi düşünüyorum, matematik ise 12'den bildiğim kadarıyla var insanlar genelde bölüme geçince alışıyorsun dediler o yüzden çok bakmadım.

Proje olaraksa mobil programlama öğrenip ufak tefek şeyler geliştirmeyi düşünüyordum, o yüzden Kotlini de yazdım ama emin değilim, pythonda oyun vs geliştirmek de iyi duruyor ama ne kadar gerekli emin değilim.

Çok fazla yazılım terimi yazıp kafa karıştırmak istemem. O yüzden söyleyebileceğim en faydalı şey, hiç değilse ikinci sınıfa geçene kadar belirli bir alan seçip ilerlemek yerine biraz daha yazılım neden yapıyoruz ve bu süreç nasıl işliyor bunlarda kendini geliştirebilirsin. Veri yapılarını öğrenmeye başlamaktansa veri yapıları ne demektir ve ne işe yarar bunu öğrenmelisin. Ya da kod yazacaksan da html ile bir şeyleri yazdığın komutlar ile görüntülemeyi, ardından css ile bunları şekillendirmeyi ve sonrasında da javascript dili ile oluşturduğun görüntüye programatiklik kazandırabilirsin. İngilizcen kaynak bolluğundan ve sektörde çok lazım olduğu için konuşma seviyesinde olmalıdır. Ancak şahsen her şeyi İngilizce öğren diyenlere kulak asmamanı öneririm. İngiliz sömürgesi olmadığımıza göre bilmediğin bir şeyi ana dilinde en iyi şekilde öğreneceğini düşünüyorum. Zaten dünyada üniversitede ana dil dışında eğitim veren garip ülkelerden biriyiz sebebini anlamış değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı