osman09tr

Kilopat

Modem değerlerim bunlar. Hattım ilk bağlandığında (TTNET limitsiz 8 SN/MB'ye kadar hız. 50 GB AKN) Hız testi sonuçlarım; 10 - 6 sn/mbs arasında değişiyordu, 3-5 ay sonra hızım 1 MB/S den yukarıya çıkmadı. TTNET'i 100 seferdir arıyorum, 100 seferdir ekip gönderiyorlar ama sonuç çözüm yok. 1 MB hıza talim ediyorum. Şimdi sorum, bu modem değerlerine göre max kaç MB hız alabilirim? TTNET bu hız olayını kasten mi yapıyor? Bu arada tüketici haklarına başvurdum, mahkeme benim lehime karar verdi. 8 MB hızın en az %75'ini vermesi gerekiyormuş BTK kuralına göre. Yani 6 MB vermesi lazım ama bana 1 geliyor su an. Sorun çözülmezse taahhüdü iptal edip, magduriyetime aylarıma ait paraları geri alma hakkım var şu an. Mahkeme masraflarını da TTNET ödemiş demem o ki sorunu olanlar başvursun sorunu olanlar ve bir sorum daha olacak. Bu mahkeme kararıyla fiber altyapı döşetebilir miyim acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlantı istatistikleri pek normal değil. Snr margin 12 fakat max. indirme hızı 1644 kbit.
Hat zayıflaması yüksek ama hız bu kadar düşük olmamalı.
Bir de hat modülasyonunu değiştirir misin ? adsl yada adsl2 olarak dene. Adsl kullanırken adsl2+ olarak bağlandığımda hat zayıflaması +50 db iken g.dmt olarak bağlandığımda 30 db civarları oluyordu.

Merhabalar hat değerlerinin anlamlarını arasamda bulamadım bir türlü.Hat değerlerinin anlamlarını nerden öğrenebilirim.

Tabloya göre anlatayım ; maksimum veri oranı : santralden modeme gelen anlık hız değeri.
Mevcut veri oranı : Modeme tanımlanan , alabileceğiniz en yüksek hız.
Hat zayıflaması ; modem ile santral arasındaki mesafeyi temsil ediyor. Bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar kötü.
Snr margin : Gürültü katsayısı demek. Bu değer ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olacaktır.

hocam bu değer tablosu üzerinden konuşursak nasıl bir cümle olur

Eki Görüntüle 404912
Ben bu hızı alabilmek için 6 yıl uğraştım. Geçen ay bükemediğim bileği öperim deyip superbox aldım.
24 mbit yerine 75 mbit paket alın diyecem ama fiyatlar malum. Ülke ortalamasının kat kat üstünde kaliteye sahip değerler var. Ağlamak istiyorum
Hocam hepsini denedim ama fayda etmedi
Müşteri temsilcisi ile iletişime geçmeyi deneyin. Büyük bir ihtimal hat ıslahı yapılması gerekiyor. Turknet kullanırken başıma gelmişti.

Bu değerler ile kanser olmamanız mucize. Hatlardan kaynaklı sorun var gibi 40.3 db zayıflama normal değil
Eki Görüntüle 404912
Yukarı akım hızı: Sana verilen upload hızı
Aşağı akım hızı: Sana verilen indirme (download hızı)
Maksimumlar: ulaşabileceğin en yüksek değerler.
Gürültü Kay Sayısı: SNR dır diğer adı. Ne kadar yüksek o kadar iyi. 10 altında kopma olur
Hat standardı: Bağlantı tipin (ADSL VDSL vs.)
Hat Zayıflaması: Modemle saha dolabı / santral vs. arasındaki mesafe
Değerlerin çok iyi. 65 Mbps hız rahat alırsın bu değerler ile. Neden 79 diye sorma, tanımlanan hızın 79'a yani maksimum değere ne kadar yaklaşırsa SNR değerin 0'a o kadar yaklaşır yani kalite düşer.
@1mpR0sibbLe'dan farklı şeyler yazmadım aslında ama Türkçe olduğu için bazı şeylerin adı değişik oluyor.

Portunuz değiştirilmiş gibi duruyor. Büyük ihtimal sizin portu başkasına vermişler, ve portunuzu başka yere taşımışlar. Hat zayıflamasından da anlaşılacağı gibi çoook uzaktaki bir santralden hizmet alıyorsunuz şu anda. Portunuzu yakındaki Dslam'dan çıkarıp kilometre ötedeki Dslam'a takmışlar. Bunu bu şekilde anlatın, portunuzu normalde olması gereken santrale/dslam'a döndürmek istediğinizi belirtin, mecburen yapacaklar.

Konu VDSL olunca fiyatlar çok tutarsız hocam. 35 mbps'ye yükseltebilmek için benden 50 TL daha fazla istiyor bundan dolayı 24 mbps ile sınırlandırdım kendimi. [emoji3]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…