Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor (kod 12-ekran kartı)

Szayel

Hectopat
RAM
24
Ekran kartı
quadro
Merhaba,

Hem tümleşik(Intel) hem de harici ekran kartı(NVIDIA) var bilgisayarımda. Format atasıya kadar sorun yoktu.
Fakat şimdi kafasına göre makine performans gerektiren işler esnasında kasmaya başlıyor. İlk kasmaya başladığında hatayı ararken ekran kartının uyarı verdiğini tespit ettim. Üstünde sarı uyarı simgesi, açıklama olarak ise; "bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor (kod 12)" yazıyordu. Sürücüyü herhangi bir sürümle yenileyince sorun gidiyor. Veya ekran kartını devre dışı bırakıp etkinleştirince de gidiyor. Fakat sürekli tekrar ediyor bu durum.

Forumda başlık var idi ve BIOS güncelledim, yine de çözüm olmadı.

Fikri olan?

Merhaba,

Hem tümleşik(Intel) hem de harici ekran kartı(NVIDIA) var bilgisayarımda. Format atasıya kadar sorun yoktu.
Fakat şimdi kafasına göre makine performans gerektiren işler esnasında kasmaya başlıyor. İlk kasmaya başladığında hatayı ararken ekran kartının uyarı verdiğini tespit ettim. Üstünde sarı uyarı simgesi, açıklama olarak ise; "bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor (kod 12)" yazıyordu. Sürücüyü herhangi bir sürümle yenileyince sorun gidiyor. Veya ekran kartını devre dışı bırakıp etkinleştirince de gidiyor. Fakat sürekli tekrar ediyor bu durum.

Forumda başlık var idi ve BIOS güncelledim, yine de çözüm olmadı.

Fikri olan?
RAM'lerin yerlerini değiştirip yada çıkarıp tek tek takıp deneye bilirmisiniz ? Sonucu bildiriniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS Update eder misin? Bir de disk testi yapıp sonuçları gönder.
Ayrıca hangi OS kullanıyorsun?

Windows 10 kullanıyorken sorun yoktu. Tekrar temiz kurulum yapmam gerekti, temiz bir registry için. Formattan sonra yaşamaya başladım. Şu an hatta ikinci ekran kartını hiç görmüyorum.
BIOS güncel idi tekrar kurdum, sürücülerin hepsini kendi sitesinden kurdum yine aynı, tüm güncellemeleri yaptım gene aynı.
Cihazın kendi stress testi var gömülü. Ama bir şey yakalamıyor.

O halde maalesef donanımsal sorun var.

Format atınca görülüyor. Sürücü yükleyince etkinleşiyor. Bir sonraki yeniden başlatma ya da kapat/aç'a kadar. Sonra yine uyarı simgesi ve başlıktaki uyarı. Ben en son devre dışı bırak, etkinleştir yapayım dedim. Devre dışı bıraktım fakat geri gelmedi bu defa :))

Technopat Haberler

Geri
Yukarı